MF DNES

Se Zátopkem změří v kině síly osm titulů

-

PRAHA Nespornou událostí týdne a nejspíše celého roku je start filmu Zátopek, ve kterém manželský pár olympionik­ů Emila a Dany Zátopkovýc­h hrají Václav Neužil a Martha Issová. Přesto v kinech zkusí štěstí ještě osm jiných titulů.

Dvě animované novinky jsou určeny dětem. Příběh Ainbo: Hrdinka pralesa se odehrává uprostřed amazonské džungle, kterou chce titulní hrdinka s pomocí zvířecích kamarádů zachránit před vykácením. V pohádce Dračí země se do titulní říše vydává neobvyklé trio, které tvoří drak, zlodějíček a horský šotek.

Horor Candyman oživuje strašideln­ou sérii, jejíž hrdina se zjevuje se zlověstným hákem natřeným medem a s rojem včel. Tentokrát se vynoří v galerii moderního umění.

Tragikomed­ie Jabka, kterou natočil Christos Nikou, se vztahuje ke karlovarsk­ému festivalu, kam zamířil po loňské premiéře v Benátkách. Líčí pandemii ztráty paměti.

Z Varů do kin putují také oba domácí dokumenty. Pod názvem Rekonstruk­ce okupace hledá Jan Šikl původ více než tříhodinov­ého materiálu, na kterém je zachycena invaze vojsk Varšavské smlouvy do Českoslove­nska 21. srpna 1968. Erika Hníková v dokumentu Každá minuta života sleduje výchovu syna k všestranné dokonalost­i podle propočítan­ého tréninkové­ho plánu.

Nabídku doplňují obnovené premiéry komedií Oldřicha Lipského, titulů Jáchyme, hoď ho do stroje! a Čtyři vraždy stačí, drahoušku. (spa)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia