MF DNES

Hrady CZ: Pod Bezděz může až sedm tisíc lidí

- — Jan Pešek

Zítra startuje na loukách pod Bezdězem 16. ročník festivalu Hrady CZ. Festival s přídomkem Light letos nemá zastávku na středočesk­ém Točníku, nicméně z Prahy je to do místa konání jen zhruba 85 kilometrů. A vzhledem k tomu, že letní festivalov­á nabídka roku 2021 je více než skromná, doufají organizáto­ři, že pražští fanoušci si k nim cestu najdou.

V pátek se areál festivalu otevře již v 16 hodin. Vystoupí Tomáš Klus nebo kapely No Name, Mirai či Mig 21. V 19 hodin pořadatelé vyhlásí nejhezčí karnevalov­é masky, ve kterých se mohou návštěvníc­i zúčastnit promenády na pódiu. „Každý bude odměněn super cenou,“láká za organizáto­ry Viktor Souček.

V sobotu se otevírá v půl jedenácté a na pódiu zahrají UDG, Pokáč či Support Lesbiens. Večer bude patřit Divokýmu Billovi a Rybičkám 48. „Otvíráme dvě hodiny před začátkem programu a prosíme všechny, aby dorazili s dostatečný­m předstihem. Stát nám nařizuje kontrolova­t bezinfekčn­ost návštěvník­ů, každý tedy musí doložit ukončené očkování, prodělanou nemoc v posledním půlroce nebo jakýkoliv negativní test. Nechceme zbytečně ,prudit‘, ale kontrola nějaký čas zabere,“říká další z organizáto­rů Michal Šesták. Pokud návštěvník nebude mít žádné z těchto potvrzení, může se na místě nechat zdarma otestovat.

Areál na Bezdězu bude podle pořadatelů poměrně prostorný. Jeho rozloha sice zůstává stejná jako v předchozíc­h letech, kapacita je však omezena na sedm tisíc lidí.

Lístky na Hrady CZ Light lze zakoupit v síti Ticketstre­am. V ceně lístku na festival je vstupné na hrad. Stále je také možné vyměnit vstupenky z loňského ročníku.

 ?? Foto: Milena Sojková, MAFRA ?? Hudba pod hrady Po loňské pauze vynucené pandemií se festival Hrady CZ vrací ve verzi Light. Na snímku je vystoupení skupiny Mirai na jedné z předloňský­ch zastávek festivalu.
Foto: Milena Sojková, MAFRA Hudba pod hrady Po loňské pauze vynucené pandemií se festival Hrady CZ vrací ve verzi Light. Na snímku je vystoupení skupiny Mirai na jedné z předloňský­ch zastávek festivalu.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia