MF DNES

Poprvé Německý prezident uctil parašutist­y

- Foto: Petr Topič, MAFRA

Meteorolog­ové hlásí, že se v posledním srpnovém týdnu slunce nedočkáme.

Chladné a deštivé počasí bude trvat až do konce měsíce. Teploty budou odpovídat spíš začátku října.

V noci budou klesat na 7 až 12 stupňů, přes den vystoupí maximálně na 15 až 20 stupňů. Teprve začátek září přinese méně oblačnosti a vydatných dešťů.

„Do konce srpna můžeme očekávat počasí s velkou oblačností a s četnými srážkami. V odpoledníc­h hodinách můžeme počítat i s ojedinělým­i bouřkami,“uvedl za Český hydrometeo­rologický ústav Marjan Sandev.

Teprve začátek září přinese méně oblačnosti a méně srážek. Dnes přes den bude proměnlivá, převážně velká oblačnost a na většině území déšť nebo přeháňky. Odpoledne se čekají ojediněle bouřky. Nejvyšší teploty budou 13 až 17 °C, na Moravě a ve Slezsku dokonce až 19 °C.

Zítra předpověď předpoklád­á oblačno až zataženo, během dne občasný déšť, přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty se opět přiblíží 19 stupňům. Velmi podobné počasí bude i v neděli.

„I v příštím týdnu můžeme očekávat oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť nebo přeháňky,“sdělil Sandev. (eli)

 ??  ?? U krypty Poprvé v historii se německý prezident poklonil památce českoslove­nských vojáků, kteří v roce 1942 zlikvidova­li nacistické­ho pohlavára Reinharda Heydricha. Frank Walter Steinmeier navštívil v Praze i kryptu kostela sv. Cyrila a Metoděje, v němž po boji s německou přesilou padlo sedm parašutist­ů.
U krypty Poprvé v historii se německý prezident poklonil památce českoslove­nských vojáků, kteří v roce 1942 zlikvidova­li nacistické­ho pohlavára Reinharda Heydricha. Frank Walter Steinmeier navštívil v Praze i kryptu kostela sv. Cyrila a Metoděje, v němž po boji s německou přesilou padlo sedm parašutist­ů.
 ?? Foto: MAFRA ?? Deštník s sebou Na konci prázdnin bude většinou pršet.
Foto: MAFRA Deštník s sebou Na konci prázdnin bude většinou pršet.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia