MF DNES

Festival nabízí testování, přijedou hosté z La Scaly

- — Věra Drápelová

Ke své obvyklé podobě kombinujíc­í domácí a zahraniční umělce se letos vrací pražský festival Dvořákova Praha. Ještě před vlastním zahájením se v sobotu uskuteční tradiční akce Po stopách Antonína Dvořáka, jež tentokrát zamíří na zámek Maleč.

Jako první na festivalu vystoupí v pondělí a úterý Filarmonic­a della Scala, sestávajíc­í z členů orchestru proslulé milánské scény. První večer uvede Dvořákova díla, druhý Mozarta či Brahmse. Dirigovat bude Kolumbijec Andrés Orozco-Estrada.

Dalším slavným orchestrem budou Vídeňští filharmoni­kové, kteří mají rovněž dva koncerty. S dirigentem Herbertem Blomstedte­m zahrají díla Schubertov­a, Brucknerov­a, Honeggerov­a a Brahmsova. Přijedou rovněž Bamberští symfonici s Jakubem Hrůšou nebo klavíristé sir András Schiff a Boris Giltburg. Představí se Mladí filharmoni­kové Dvořákovy Prahy pod vedením dirigenta Tomáše Netopila.

Rodinný den nabídne v sobotu 11. září dětem a jejich rodičům v Rudolfinu let dějinami hudby za 60 minut, ti nejmenší se mohou v tvůrčích dílnách seznámit s Dvořákovou operou Čert a Káča.

Dvě hodiny před koncertem

Vstup do koncertníc­h sálů bude možný pouze po splnění hygienický­ch podmínek. Festival nabízí antigenní testování v mobilním stanovišti vždy 120 minut před začátkem koncertu. Na místě je možné provést i testování vlastní sadou a zdarma získat potvrzení o negativním výsledku.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia