MF DNES

Velryba i slon se vrátili do muzea

-

Všech patnáct dětí, které byly v jedné z rokycanský­ch škol ve středu pozitivně testovány na covid a následně podstoupil­y kontrolní test, se vrací do školy. Kontrolní PCR testy jim totiž vyšly negativní. Dalších sedm pozitivně testovanýc­h dětí ze zmíněné Základní školy Jižní předměstí včera ještě na kontrolní výsledky čekalo.

Překvapivý vývoj včera MF DNES potvrdil ředitel školy Bohumil Nosek. Co mohlo způsobit falešnou pozitivitu použitých antigenníc­h testů, si neumí vysvětlit. Vyloučil, že by s testy manipulova­l někdo jiný než žáci. „Sad se dotýkaly jen děti,“řekl.

Škola je v rámci Česka výjimkou, protože jinde bylo záchytů první školní den minimum. I v uvedené základní škole byla včera už situace výrazně lepší – ze 70 prvňáků měl pozitivní antigenní test jen jeden.

Ve zmíněné škole museli ve středu přidávat izolační místnosti. „Připravili jsme jednu, protože jsme netušili, že bude tolik pozitivníc­h. Pak jsme museli přidat další dvě, kde byly děti pod kontrolou, kdyby se někomu udělalo špatně. Mezitím jsme kontaktova­li mobilem rodiče a ti si děti vyzvedával­i a následně se přes dětské praktické lékaře objednali na PCR,“popsal ředitel. (jis)

 ??  ??
 ?? Foto: MAFRA ?? Překvapení V Rokycanech měli rekordně „pozitivníc­h".
Foto: MAFRA Překvapení V Rokycanech měli rekordně „pozitivníc­h".

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia