MF DNES

Důchody až 20 tisíc a boj proti migraci, slíbilo ANO

- — Josef Kopecký

ÚSTÍ NAD LABEM „Dokud budu premiérem, nepřijmeme ani jednoho ilegálního migranta,“prohlásil včera premiér a šéf ANO Andrej Babiš při oficiálním zahájení volební kampaně. Slíbil, že se do roku 2025 zvýší penze na 20 tisíc, nebude přijato euro, neporostou daně a nebude privatizov­áno zdravotnic­tví.

„V EU zachováme právo veta, rozhodně nepodpořím­e možnost většinovéh­o hlasování v zásadních otázkách financí, daní, sociálního systému nebo zahraniční a bezpečnost­ní politiky a migrace, tak jak se chystá Pirátostan,“napsalo ANO v představen­ém volebním programu. Hned na jedné z jeho prvních stran se tak vymezilo proti koalici Pirátů a STAN. Právě s jejím kandidátem na premiéra Ivanem Bartošem se Babiš utká v Ústeckém kraji.

„Nevyměníme českou korunu za euro, tak jak to chtějí TOP 09 a Piráti. Na rozdíl od TOP 09 a Pirátostan­u budeme dál nekompromi­sně hájit naši pozici v otázce ilegální migrace. Nepřipustí­me, aby nám někdo diktoval, kdo u nás bude žít. Nenecháme si násilně měnit naši kulturu a náš způsob života,“napsalo ANO do volebního programu s názvem Až do roztrhání těla.

K jeho představen­í si včera Babiš vybral jednu z dominant Ústí nad Labem, zámeček Větruše. V Ústeckém kraji mělo přitom ANO při posledních sněmovních volbách nejlepší výsledek s 37,55 procenta hlasů.

„Budeme bojovat za naše seniory,“zdůraznil včera Babiš. ANO přitom slibuje zachovat slevu na jízdné nejen pro seniory, ale i studenty. Rodičovský příspěvek chce zvýšit na 400 tisíc korun. A slibuje také investovat do nemocnic a digitaliza­ce zdravotnic­tví. „Špičková zdravotní péče zůstane bezplatná a dostupná všem. Nebudeme privatizov­at české zdravotnic­tví,“zní další z programový­ch priorit hnutí.

„Do životního prostředí investujem­e 350 miliard korun,“slíbil včera v Ústí ministr životního prostředí

Richard Brabec, který je lídrem ANO v Jihočeském kraji.

Volební program zveřejnilo ANO jako poslední z parlamentn­ích stran. V aktuálních předvolebn­ích průzkumech výrazně vede před koalicemi Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) a Pirátů se STAN.

Včera do Ústí dorazil i premiérův syn Andrej Babiš mladší a otci vyčetl, že ho nechal odvléci na Krym. „Proč jsi mi ublížil, i s tím Rusem Protopopov­em? Budu se bránit,“řekl. K projektu Čapího hnízda, kvůli němuž je premiér stíhán, uvedl, že on v něm měl roli bílého koně. Premiér pochybení v kauze Čapí hnízdo odmítá.

 ??  ?? Až do roztrhání Předseda ANO Andrej Babiš a jeho tým při včerejším oficiálním zahájení volební kampaně v Ústí nad Labem.
Až do roztrhání Předseda ANO Andrej Babiš a jeho tým při včerejším oficiálním zahájení volební kampaně v Ústí nad Labem.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia