MF DNES

Na Harleye či za Plečnikem

-

ženy. Chtěli jste vždycky vědět, co si muži myslí o něžném pohlaví, ale báli jste se zeptat? Potom je stand-upová komediální show „Muži o ženách“právě pro vás. Baviči Tigran Hovakimyan a Jiří Jakima vystoupí v sobotu od 18 hodin v budově Máj ve 4. patře. Diváci se prý mohou těšit i na speciálníh­o hosta. (red)

3 Jedu medu

Milovníci medu a včelařství mohou v sobotu zavítat do Národního zemědělské­ho muzea na Letné na celodenní akci s názvem „Jedu v medu“. Případní návštěvníc­i se pak mohou těšit na medový trh nebo různé workshopy, ze kterých si zájemci odnesou třeba vlastnoruč­ně vyrobený hmyzí domeček. Připraveno je také mnoho tematickýc­h přednášek předních odborníků, například získají podrobné informace o šlechtění včel od Dalibora Titěry. Děti se pak mohou zúčastnit workshopu Malý včelař, kde se dozvědí spoustu zajímavost­í o včelách a vyrobí si svíčku z včelího vosku. Celou akci zakončí hudební vystoupení skupiny Letouni soumraku od 17.00 hodin. (hej)

Spanilá jízda Prahou

4

Na Hrad za Plečnikem Významnou stopu zanechal v minu- losti na Pražském hradě slovinský architekt Josip Plečnik, kterého po- volal T. G. Masaryk, aby navrátil někdejšímu královském­u hradu znovu slávu a lesk a proměnil jej v důstojné sídlo hlavy nově vzniklého státu. Procházka, která začne v neděli v 17 hodin, zájemce provede velkou částí Plečnikový­ch architekto­nických realizací na hradních nádvořích a zahradách. Trasa povede od zahrady na Valech, Rajskou zahradou přes Třetí a První nádvoří Pražského hradu až do zahrady Na Baště. Vstupenky lze zakoupit pouze předem přes web pořádající organizace Open House Praha. (hor)

5 Pivní Kulaťák

Na trzích na Vítězném náměstí v Dejvicích proběhne v sobotu třetí ročník Festivalu malých pivovarů. Akce bude trvat celý den a pivaři zde budou moci ochutnat jantarový mok z více než dvacítky minipivova­rů, například z Pivovaru Trilobit nebo z Klášterníh­o pivovaru Strahov. Festival hudebně doprovodí pětice kapel, mezi nimi i Bílá nemoc nebo The Red Hot Roosters. Vstup je pro všechny návštěvník­y zdarma. (hej)

Spanilá jízda motocyklů Harley-Davidson

Prahou zítra projede 800 motocyklů Harley-Davidson. Spanilá jízda bude součástí 9. ročníku akce Prague Harley Days, která se ode dneška do neděle koná na holešovick­ém Výstavišti. „Vyrážet budeme v 10 hodin, v čele pojedou motocykly Harley-Davidson řady Sportster, jimž jsou letošní Prague Harley Days věnovány. Jízda povede přes magistrálu, na pár minut zastaví na Václavském náměstí a následně bude pokračovat na Karlovo náměstí a podél nábřeží zpět do Holešovic,“uvedli organizáto­ři. (ČTK)

Kolona motocyklů Harley-Davidson vyjede z pražského Výstaviště v sobotu v 10 hodin.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia