MF DNES

Hygiena odvedla čtyři Argentince přímo ze hřiště

-

Vchaos se proměnilo utkání kvalifikac­e mistrovstv­í světa mezi fotbalisty Brazílie a Argentiny. Včerejší zápas v Sao Paulu byl po necelých deseti minutách přerušen po zásahu pracovníků zdravotníh­o úřadu, kteří přišli na hřiště v doprovodu policistů. Podle úřadu čtyři argentinšt­í hráči z anglické ligy porušili karanténu, do které měli zamířit v souladu s opatřeními proti šíření koronaviru.

Úřady čtveřici Argentinců už pár hodin před výkopem nařídily karanténu. Emiliano Martínez a Emiliano Buendía z Aston Villy i Giovanni Lo Celso a Cristian Romero z Tottenhamu to ale ignorovali a tři z nich nastoupili v základní sestavě.

Brazilská agentura pro zdravotnic­ký dohled Anvisa oznámila, že všichni čtyři hráči z Premier League po příletu do Sao Paula imigračním úředníkům tvrdili, že v poslední době nebyli v Británii ani jiné zemi, kterou má Brazílie na červeném seznamu kvůli zvýšenému riziku nákazy covidem-19.

„Anvisa považuje tuto situaci za vážné zdravotní riziko, a proto pověřila místní zdravotní úřady uvalením okamžité karantény na hráče, kteří se tu nesmí nijak pohybovat a musí jim být zakázán pobyt na brazilském území,“uvedla agentura.

Kvůli koronaviro­vým restrikcím odmítly anglické kluby pustit na reprezenta­ční sraz řadu jihoameric­kých hráčů. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia