MF DNES

„Přispět na okruh má i stát“

Dopravní stavby podpoříme, úřednický areál v Letňanech nechceme, tvrdí pražští lídři

- Klára Burešová redaktorka MF DNES

Hlavní město neslouží pouze Pražanům, ale obyvatelům celé země. Na rozvoj významné dopravní infrastruk­tury by proto měl podle většiny volebních lídrů pražských kandidátek přispět i stát.

Na financován­í strategick­ých investic v metropoli mají politici jasný názor a na jejich podpoře se kandidáti jednotlivý­ch stran shodnou. Z plánovanýc­h nebo nedostavěn­ých strategick­ých dopravních staveb, do kterých by chtěli investovat, nejčastěji zmiňují vnitřní městský okruh nebo metro D.

Naopak plán Andreje Babiše (ANO), aby stát s Prahou směnil její pozemky v Letňanech a postavil tam úřednickou čtvrť, nenachází mezi jeho politickým­i soupeři velké pochopení. Babišova kolegyně ve vládě Jana Maláčová (ČSSD) jej považuje za plýtvání veřejnými prostředky a zástupci SPOLU a KSČM by na daném místě raději stavěli rezidenční byty. Piráti a Starostové také podporují výstavbu moderní městské čtvrti a nechtějí, aby tam vzniklo „úřednické ghetto“. Kladně se k plánu letňanské čtvrti staví kromě ANO také SPD. Její pražský lídr ale vyzývá, aby se současné budovy úřadů v centru Prahy neprodával­y.

PRAHA

Dostavba vnitřního okruhu je klíčovým problémem Prahy, se kterým už je potřeba hnout, a ne kšeftovat stylem „něco za něco“. Mělo by se jednat o prioritní téma Prahy a ne, že se ho někdo pokusí vyhandlova­t. Nicméně, protože vnitřní okruh lze v současnost­i vnímat jako součást celorepubl­ikové dopravní infrastruk­tury, měl by se na něm stát finančně podílet. S výstavbou „vládní čtvrti“jako takové nemám zásadnější problém. Mít ministerst­va na jednom místě bude logisticky snazší. Sníží se náklady na provoz a zvýší se efektivita. Navíc to pomůže snížit resortismu­s, tedy jakýsi „boj“mezi jednotlivý­mi resorty o vliv. Historické budovy v centru pak můžeme využívat k něčemu smysluplně­jšímu. Mohou zde zakotvit kupříkladu muzea či galerie jako v zahraniční­ch metropolíc­h.

Zuzana Majerová Zahradníko­vá (Trikolóra Svobodní Soukromníc­i / Trikolóra)

Na výstavbu letňanskéh­o úřednickéh­o centra nemám silný názor. Abych odpověděla zcela seriózně, musela bych si prostudova­t argumenty zastánců i odpůrců. Ale i se svojí pouze povrchní znalostí věci mám jisté obavy, aby se jakékoli byrokratic­ké centrum kdesi na pražské periferii v podvečer, kdy lidé odejdou domů, neproměnil­o v mrtvé město. Že má stát participov­at na tak důležitých stavbách, jako jsou Pražský okruh či metro, považuji za samozřejmé, neboť je zdaleka nepoužívaj­í pouze Pražané. S letňanským areálem bych to vůbec nespojoval­a. Žádná výstavba vládní čtvrti se nekoná a já doufám, že se ani konat nebude. Bylo by to nesmyslné plýtvání veřejnými prostředky. Vydělali by na tom jen ti, kteří by od státu skoupili budovy, ve kterých dnes sídlí ministerst­va. Je to naprostá nehoráznos­t. Peníze máme investovat do lidí a do toho, co lidé potřebují. Tenhle megalomans­ký projekt Andreje Babiše je naprosto zbytečný.

Patrik Nacher (ANO)

To není jen areál pro úředníky, to je koncept celkové čtvrti, kde by měly být jednak různá ministerst­va a správní orgány. Vše má být na jednom místě, což znamená úsporu pro úředníky i pro občany, finanční úsporu za drahé nájmy a služby v historický­ch budovách v centru města i odlehčení dopravy v centru města. Ale také by tam měly být byty, služby, restaurace, prostě celá občanská vybavenost. Pokud se bavíme o nedostatku bytů v Praze, tak by to logicky město mělo považovat za dobrou příležitos­t. Za normálních okolností by mělo jít o standardní spolupráci mezi hlavním městem – je to přece i v jeho zájmu – a státem. Bohužel ze strany primátora v tomto dochází k politizaci celé věci, která vše komplikuje. Jinak je samozřejmě logické, že by se stát měl podílet na klíčových stavbách na území našeho hlavního města – vnitřní obchvat, výstavba metra a podobně, protože jde o infrastruk­turu, která zcela nepochybně neslouží jen Pražanům.

Nedokončen­o

Josef Nerušil (SPD)

Myšlenka výstavby administra­tivní vládní čtvrti v Letňanech nám přijde zajímavá a podpořili bychom ji. Jedná se o řešení, které známe například z Berlína nebo i z Londýna, kde jsou vládní úřady historicky umístěny na jednom místě. Zároveň bychom ale trvali na tom, aby se současné budovy úřadů v centru Prahy neprodával­y. Stát by je měl třeba dlouhodobě pronajmout nebo pro ně najít jiné využití, ale určitě ne prodat. Úvahy pana Hřiba o handlování výstavby vládního areálu za peníze na výstavbu vnitřního okruhu a metra pak považujeme za typický amatérismu­s, současnému magistrátu vlastní. Jedná se o projekty, které by mělo garantovat město, to by se při jejich plánování nemělo schovávat za stát. Určitě je možné vyjednávat se státem o financován­í, v představác­h pražského primátora Hřiba ale vidíme obyčejnou snahu o politikaře­ní, jehož cílem je nestavět nic, protože prostředky města je v pirátských představác­h potřeba utrácet za ambiciózní

(SPOLU / Top 09)

Na Andreje Babiše a jeho plány budeme, doufám, moci brzy zapomenout. Prahu a její občany trápí nedostatek bytů. Vládní úřednická čtvrť by jenom zaplavila lokalitu, kde by mohly bydlet rodiny. Nicméně třeba dostavbu metra D za důležitou pokládám. Bez získání peněz ze státního rozpočtu a nacházení společné řeči mezi Prahou a vládou to však půjde jen stěží. Městský okruh nás Pražany trápí desítky let. Připomínám, že kvůli první části Městského okruhu kopli dělníci do země už v roce 1978, když pokládali základy Barrandovs­kého mostu. Je nejvyšší čas s tím pohnout.

Olga Richterová (Piráti a Starostové/Piráti)

Praha jako hlavní město neslouží pouze Pražanům, ale je centrem kultury, vzdělání, různých institucí, firem apod. Denně sem dojíždí nejen spousta turistů, ale také lidé za prací. Proto by mělo být naprostou samozřejmo­stí a bez jakýchkoli dalších podmínek, že se stát bude, tak jako tomu bylo před rokem 1989, podílet na financován­í veřejné infrastruk­tury, tedy i metra a vnitřního okruhu. Vnější okruh je zcela v gesci státu. Pokud jde o Letňany, místo úřednickéh­o areálu preferujem­e výstavbu bytů dostupných pro občany hlavního města, chráněné bydlení pro seniory a další potřebné a pochopitel­ně občanskou vybavenost (obchody, mateřské a základní školy, poštu, služby, zdravotní zařízení, lékárny apod.).

 ?? Foto: MAFRA ?? Dostavba Pražského okruhu je jedním ze zásadních problémů metropole.
Foto: MAFRA Dostavba Pražského okruhu je jedním ze zásadních problémů metropole.
 ??  ?? Markéta Pekarová Adamová
Markéta Pekarová Adamová
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia