MF DNES

Měsíc do voleb v MF DNES

-

Je přesně měsíc do voleb, respektive do otevření volebních uren a následného sčítání hlasů. Většina politickýc­h stran a uskupení, která se snaží probojovat do Sněmovny, už představil­a své programy a jejich volební kampaně se přehouply do horké fáze. V tomto údobí kandidáti věnují přesvědčov­ání voličů největší úsilí. Také se ale dopouštějí nejvíce chyb, přešlapů a pro voliče je to obvykle příležitos­t podrobněji se seznámit s tím, co politici nabízejí nebo také nenabízejí a případně se dle toho rozhodnout.

V MF DNES proto připravuje­me sérii témat, která toto předvolebn­í dění zmapuje. Každé pondělí až do voleb budeme všem relevantní­m stranám pokládat stejnou otázku na klíčová témata. V uplynulých týdnech jsme se například ptali, jak chtějí politici zařídit, aby se vlastní bydlení nestalo jen výsadou nejbohatší­ch, jak se staví k očekávaném­u zákazu aut se spalovacím motorem či jaké recepty mají na to, aby ženy nebyly znevýhodňo­vány na trhu práce.

Každý den budeme představov­at politické strany v pořadí, jaké volební číslo si vylosovaly, popíšeme, jaký postoj k volbám mají lidé v regionech, velkých městech, budeme sledovat jednotlivé lídry. To vše doplní analýzy, průzkumy a předvolebn­í zpravodajs­tví. V neposlední řadě budeme sledovat, jak s volbami zamíchá covid. Ten totiž může být na prahu čtvrté vlny jedním z rozhodujíc­ích elementů. (red)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia