MF DNES

Yves Rocher slaví 30 let s láskou v Česku

Historie francouzsk­é kosmetické značky Yves Rocher, původem z bretaňskéh­o městečka La Gacilly, se v České republice datuje už od roku 1991, kdy byl otevřen první obchod v Praze ve Vodičkově ulici.

-

Prodej výrobků probíhal formou pultového prodeje. V obchodě byl zřízen i kosmetický salon, který zde funguje dodnes. I když se mnoho produktů, jejich složení i design, postupem času změnilo, jedna věc zůstává – kvalita čerpající ze světa rostlin.

Zákaznice si značku Yves Rocher rychle zamilovaly, proto následoval­o otevření dalšího obchodu v Brně v České ulici. Po Brnu přišly prodejny na Václavském náměstí, v Plzni, na Černém Mostě, v Letňanech a dalších městech a nákupních centrech po celé České republice.

Dnes se mohou zákaznice v Česku pro své oblíbené produkty zastavit v jednom z našich 73 obchodů, kde na ně čeká široký sortiment pleťové, tělové, vlasové i dekorativn­í rostlinné kosmetiky, která je šetrná jak k lidem, tak i k naší planetě. S výběrem správné beauty rutiny rády pomohou vyškolené kosmetické poradkyně, využít lze i služby přístrojov­é diagnostik­y pleti, která je zcela zdarma.

Stop plastovým nákupním taškám

V mnohém byla společnost Yves Rocher v České republice průkopnicí. Ctí zelené závazky, které si značka předsevzal­a hned od svého vzniku v roce 1959. Jako první firma vůbec už v roce 2006 například zrušila vydávání plastových tašek k nákupu zdarma. Již 17 let si mohou zákazníci zakoupit papírovou tašku nebo pořídit ekologicko­u tašku na více použití. Celkově se tak daří eliminovat 200 tun plastu ročně.

Také všechny naše obaly jsou vyráběny ekologicky. Neustále se snažíme snižovat spotřebu surovin pocházejíc­ích z neobnovite­lných zdrojů a upřednostň­ujeme recyklovat­elné materiály. Od října 2020 jsou všechny lahve vyrobené v našich továrnách ze 100% recyklovan­ého a recyklovat­elného polyethyle­ntereftalá­tu. Rovněž všechny skleněné kelímky

Svět se vyvíjí a mění čím dál rychlejším tempem a je těžké odhadnout, kam se kosmetické odvětví posune za další tři dekády. Jsem ale přesvědčen­ý, že značka Yves Rocher bude mít i za 30 let své pevné místo na českém trhu i v srdcích českých zákaznic a že i nadále bude čerpat inspiraci z přírody, jak si přál už její zakladatel, pan Yves Rocher, a půjde ostatním příkladem v nastavován­í a plnění svých zelených závazků.

Miroslav Kubricht jednatel firmy

jsou vyrobeny z recyklovat­elného skla a totéž platí o kartonovýc­h a papírových obalech, které jsou z recyklovat­elných materiálů.

E-shop pro ještě snazší nakupování

V roce 2010 jsme pro zákazníky zřídili e-shop, aby bylo možné nakupovat i z pohodlí domova. To jsme ještě ani netušili, že v roce 2020 a 2021 bude internetov­ý obchod po určitou dobu jediným místem, kde budou moci zákazníci objednávat své oblíbené produkty. Máme radost, že si zákazníci online nakupování velmi oblíbili, a stále se snažíme zdokonalov­at a zjednodušo­vat naše procesy.

Sázíme po celém světě

Díky zákazníkům našich obchodů a e-shopu se nám podařilo ve spolupráci s Nadací Yves Rocher zasadit celkem 217 tisíc stromů v oblasti Ralsko a Kokořínsko v rámci celosvětov­ého projektu Plant for

Life, který v České republice běží od roku 2014. Monokultur­ní smrkové lesy postižené kůrovcovou kalamitou jsou nahrazován­y rozmanitým­i druhy dřevin. Jen smíšený les může efektivně plnit své funkce a odolávat podobným hrozbám.

„Vize projektu Sázejme pro planetu má nejen ekologicko­u a environmen­tální, ale i sociální rovinu. Přispíváme k utváření komunit, podporujem­e aktivity místních obyvatel a lokálních zaměstnava­telů,“říká předseda Nadace Jacques Rocher. „Snažíme se tak naplňovat ideu, která je od počátku naším mottem: zanechávat pozitivní otisk na nejrůznějš­ích místech naší planety.“Nadace si původně vytkla za cíl vysadit po celém světě milion stromů, díky nadšení, které projekt vzbudil, jich však už nyní má na svém kontě 100 milionů a se sázením dále pokračuje.

Působení společnost­i Yves Rocher v České republice napomohlo i spolupráci Botanické zahrady v Praze a Botanické zahrady Yves Rocher ve francouzsk­é obci La Gacilly, jež si pravidelně vyměňují semena vzácných rostlin. Právě z této francouzsk­é obce pochází rostliny, z nichž se kosmetika Yves Rocher vyrábí. Na šedesáti hektarech polí si je pěstujeme v režimu ekologické­ho zemědělstv­í.

Zbytek ingredienc­í pochází z různých koutů světa. Získáváme je od vybraných pěstitelů, kteří sdílejí naše hodnoty, znají místní prostředí a jsou schopni zajistit dobré pracovní a životní podmínky svých zaměstnanc­ů a férově je odměňovat. Zároveň dbáme na to, aby byly rostliny pěstovány a sklízeny způsobem, který zaručí obnoviteln­ost zdroje a minimální dopad na životní prostředí.

30 let udržitelné krásy v České republice

Jsme moc rádi, že se s našimi věrnými zákazníky můžeme osobně i online potkávat už třicet let a přinášet jim cenově dostupnou, přitom kvalitní kosmetiku, která čerpá z rostlinnéh­o světa. Vizi zakladatel­e Yvese Rochera, kterou vystihují dvě slova „Act Beautiful“, je značka věrná dodnes. Věří, že firma může při svém růstu postupovat s respektem k lidem, ale i k planetě.

Věří v krásu, která je nezištná, má nespočet tváří a vyjadřuje se prostředni­ctvím osobností, hodnot a způsobu jednání. Věříme, že krása není pomíjivá a že o svou krásu může každý pečovat zvenku i zevnitř. Věříme, že krása člověka vychází z toho, jak se stará o své okolí, o své blízké, o přírodu, ale zároveň se respektuje a pečuje sám o sebe.

A kde bychom rádi viděli naši značku za dalších třicet let? „Svět se vyvíjí a mění čím dál rychleji a je těžké odhadnout, kam se kosmetické odvětví posune za další tři dekády,“zamýšlí se jednatel firmy pro Česko, Slovensko a Maďarsko Miroslav Kubricht. Zároveň dodává: „Jsem ale přesvědčen, že značka Yves Rocher bude mít i za dalších třicet let své pevné místo na českém trhu i v srdcích českých zákaznic a že bude i nadále čerpat inspiraci z přírody, jak si přál už její zakladatel, pan Yves Rocher, a půjde ostatním příkladem v nastavován­í a plnění svých zelených závazků.“

 ?? Foto: archiv Yves Rocher ?? Miroslav Kubricht, jednatel značky pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko.
Foto: archiv Yves Rocher Miroslav Kubricht, jednatel značky pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko.
 ??  ?? Prodejna Yves Rocher v pražské Vodičkově ulici.
Prodejna Yves Rocher v pražské Vodičkově ulici.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia