MF DNES

Piráti a STAN chtějí z Česka mozkovnu

-

Horkou část volební kampaně odstartova­la včera v 11.55, tedy symbolicky za pět minut dvanáct, koalice Pirátů a hnutí STAN. Její kandidát na premiéra Ivan Bartoš spolu s lídrem STAN Vítem Rakušanem představil­i Švindlbus s pojízdným korupčním muzeem současné vlády Andreje Babiše.

„Máme plán, jak nastartova­t Česko,“řekl Bartoš v Ústí nad Labem. Cílem je podle něj, aby Česko už nebylo montovnou, ale mozkovnou. K tomu bude potřeba podle koalice Pirátů a STAN napumpovat do ekonomiky bilion korun. „Investic převážně ze soukromých zdrojů, ale i z evropských peněz,“prohlásil šéf Pirátů. Se zvýšením daní ale nepočítá.

Rakušan slíbil například až milion nových přípojek na vysokorych­lostní internet. „Chceme tak zajistit, aby lidé měli rychlejší přístup ke své práci, ke svému byznysu,“řekl.

„Potřebujem­e přízeň vás lidí, abychom mohli náš plán naplnit a zbavit vás tasemnic,“prohlásil Bartoš. Rakušan dodal, že jejich koalice chce odřezat všechny díly tasemnice, aby se znovu vládlo ve prospěch lidí a ne jednoho holdingu. „S těmito parazity nebudeme mít po volbách vůbec nic společného,“řekl předseda STAN.

Hlavní heslo závěru kampaně Pirátů a STAN je Země bez korupce a budoucnost bez dluhů. „Stejně jako vás a nás štve, jak vláda tuhletu zemi zadlužila, tak nás taky štve ta ohromná korupce, která prorostla celým státem jako nějaká obří tasemnice, navíc přisátá na státní pokladnu,“burcoval voliče v Ústí nad Labem Bartoš.

Do Ústí nad Labem se Bartoš s Rakušanem vypravili předvolebn­ím Švindlbuse­m, který podle Pirátů a STAN ukazuje průšvihy současné vlády ANO a ČSSD. Jedním z vystavenýc­h artefaktů je například deníček šéfa poslanců ANO Jaroslava Faltýnka. Dále je v autobuse vystavena „mrtvá voda“z Bečvy, respirátor v akci za 777 korun, neexistují­cí negativní lustrační osvědčení premiéra Andreje Babiše či majetkové přiznání exministra Petra Arenberger­a.

Právě na Ústecku se Ivan Bartoš v říjnových volbách utká s premiérem a šéfem ANO Andrejem Babišem. (kop)

 ?? Foto: Petr Topič, MAFRA ?? Volební autobus
Ivan Bartoš spolu s Vítem Rakušanem včera představil­i ŠVINDLbus s korupčním muzeem současné vlády.
Foto: Petr Topič, MAFRA Volební autobus Ivan Bartoš spolu s Vítem Rakušanem včera představil­i ŠVINDLbus s korupčním muzeem současné vlády.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia