MF DNES

Už opravená část D1 opět zavírá. Beton praská

-

Dálnice D1 ve směru na Prahu se příští pátek asi na dva týdny mezi 65. a 66. kilometrem zase uzavře. Silničáři budou opravovat už zrekonstru­ovaný úsek kvůli špatnému betonu. Včera to potvrdil mluvčí Ředitelstv­í silnic a dálnic Jan Rýdl.

„Závada byla způsobena tím, že na čerstvě položenou betonovou vrstvu příliš brzy najel takzvaný vymetač, který pomocí kartáčů zdrsňuje povrch uhlazeného betonu,“řekl MF DNES Rýdl.

Nápravu podle něj zajistí na vlastní náklady dodavatel prací, firma Eurovia, která bude muset úsek 130 metrů dálnice kompletně vybourat až na spodní vrstvu a položit nový beton. Daný úsek byl přitom uveden do provozu teprve před rokem.

„V povrchu vozovky byly zjištěny trhliny. Sahají do hloubky zhruba dvou centimetrů v rychlém pruhu, v pomalém až do hloubky tří,“řekl ředitel úseku kontroly kvality staveb Ředitelstv­í silnic a dálnic Jiří Hlavatý. Hrozil podle něj rozpad vozovky.

Provoz směrem k metropoli bude sveden do protisměru. Podle Rýdla se oprava stihne do plánovanéh­o konce modernizac­e celé dálnice na přelomu září a října. Popraskano­u vozovku na opravené dálnici D1 museli silničáři řešit již i na Benešovsku nebo u Olomouce. (rsr)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia