MF DNES

Vláda umožnila školní lekce plavání

- — Josef Kopecký

PRAHA Na společné plavání budou moct vyrazit děti z jedné školy od 13. září, a to bez testů. Při sportu pak nebudou muset dodržovat rozestup 1,5 metru.

O úpravě opatření ministerst­va zdravotnic­tví rozhodla včera na mimořádném jednání vláda.

Vysoké školy budou moci organizova­t velké přednášky bez prokázání bezinfekčn­osti. Akademické slavnosti nad dvacet osob budou ale možné jen s testem či očkováním.

Podmínky prokázání bezinfekčn­osti se nebudou vyžadovat v případě plavání v rámci vzdělávání ve školách, kdy jsou v uvedených prostorách přítomni pouze žáci jedné školy.

Alternativ­ou je, že provozovat­el zajistí oddělení prostor tak, aby žáci každé školy používali jiné prostory. Pravidlo rozestupu 1,5 metru v případě skupinovýc­h lekcí neplatí, jde-li o osoby z jedné domácnosti, žáky jedné školy nebo dozorující osoby. Obecně pro návštěvu bazénů platí podmínka předložení negativníh­o testu na covid–19 či dokladu o očkování proti nemoci nebo o jejím prodělání.

Od pondělí 13. září se musejí jednou týdně testovat rovněž neočkovaní klienti zařízení následné péče, jak rozhodla vláda.

Ministr zdravotnic­tví Adam Vojtěch ve středu ve Sněmovně oznámil, že i do Česka přichází další vlna koronaviru. „Data ukazují nástup další vlny,“řekl poslancům ze zdravotníh­o výboru. „Počty hospitaliz­ací jsou nižší než v loňském roce, to nám dává naději, že počet hospitaliz­ací nebude korelovat s počtem nakažených,“uvedl Vojtěch.

 ??  ?? Plavání bez testů Chebská žákyně splývá v bazénu. Organizova­né školní plavání se vrací od pondělka. Ilustrační foto: Martin Stolař, MAFRA
Plavání bez testů Chebská žákyně splývá v bazénu. Organizova­né školní plavání se vrací od pondělka. Ilustrační foto: Martin Stolař, MAFRA

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia