MF DNES

Soud řeší odjezd auta po pádu zraněné cyklistky

-

PLZEŇ Srazila cyklistku a z místa nehody ujela. To tvrdí obžaloba o třiašedesá­tileté učitelce kladrubské školy Jaroslavě H., která stanula včera před plzeňským soudem. Ženu prý nenapadlo, že pád cyklistky, kterou po předjetí sledovala ve zpětném zrcátku, souvisí s její jízdou.

Učitelce soud v červnu vyměřil trestním příkazem za ohrožení z nedbalosti a neposkytnu­tí pomoci osm měsíců vězení s podmíněným odkladem na 18 měsíců. Žena trest ale nepřijala.

Dopravní nehoda se stala loni v srpna u chatové osady Výsluní v Plzni. Lenka Š. jela domů z práce, Jaroslava H. směřovala do Přeštic. Při závěrečném manévru předjížděn­í se podle výpovědi cyklistky střetl bok auta s předním kolem bicyklu a žena spadla směrem do silnice. Výsledkem byla zlomenina čtvrtého obratle a odřeniny.

Učitelka po údajném střetu přibrzdila, ale následně odjela. Pomoc cyklistce poskytli dva muži, první z projíždějí­cího auta, druhý, který šel kolem. Jeden z nich si zároveň zapamatova­l poznávací značku vozu Mini Cooper a nehodu oznámil policii.

„Když jsem ji začala předjíždět, začala směřovat ke středu jízdního pruhu,“hájila se Hessová. Lenka Š., která od zdravotní pojišťovny dostala bolestné a odškodné za ušlou mzdu přes 111 tisíc korun, to ale odmítá. (jis)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia