MF DNES

Primátorky budou konečně napínavé

-

Posledních 40 let to měli sázkaři jednoduché, slavný veslařský závod Primátorky vyhrávala jen Dukla. Letos tomu tak poprvé po dlouhé době nebude, jednotliví závodníci z jediného profesioná­lního klubu v republice se na trať vydají v barvách a lodích svých mateřských týmů. Dohodli se na tom zástupci pořádající­ch klubů a Českého veslařskéh­o svazu.

„Mám na to dvojí pohled. Za mě Dukla na Primátorky patří a je škoda, že na nich nebude startovat. Chápu ale i hlasy, že lidé chtějí vidět i jiné vítěze. Na druhou stranu má vyhrávat ten nejlepší a tím Dukla

SMÍCHOV

je,“říká Ondřej Synek, pětinásobn­ý mistr světa na skifu a držitel tří olympijský­ch medailí, který v minulých letech závodil v Univerzitn­ích osmách za svou vysokou školu Palestra.

Závod z ptačí perspektiv­y

Závod se podruhé za sebou uchyluje k podzimnímu termínu, přesněji k víkendu 18. a 19. září. Zítra se uskuteční souboj nejlepších vysokoškol­ských posádek. Veslařské závody mohou Pražané sledovat z obou břehů Vltavy, unikátní „ptačí“pohled na celou trať je například z vyšehradsk­ých hradeb. Doslova pod nohama pak projedou posádky divákům, kteří budou závod sledovat z železniční­ho mostu. Dalším oblíbeným místem je Císařská louka, která umožňuje blízký pohled na start.

Putovní primátorsk­ý štít předá vítězné posádce osmiveslic primátor hl. města Prahy. Obyčejně by tak dělal na začátku prázdnin, letos se však již podruhé za sebou koná slavný závod v září. Jedním z důvodů byl plánovaný stejný termín Světového poháru ve vodním slalomu v Praze-Troji. „Rozumím motivaci organizáto­rů, kteří pro přesun termínu mají pádné důvody, ať už je to epidemická situace, nebo kolize s jinými významnými závody. Jsem přesvědčen, že fanoušci Primátorek budou mít pro tento krok pochopení a svou cestu si sem najdou bez ohledu na datum. Závod navíc může představov­at důstojnou tečku za letní sportovní sezonou,“sděluje primátor hlavního města Zdeněk Hřib (Piráti).

Víkendový závod nepřinese žádná výrazná dopravní omezení, po dobu sportovní akce bude pouze zavřená cyklostezk­a u Vyšehradsk­ého tunelu. Akce je zdarma, od pátku do neděle bude na náplavce také doprovodný program. (nej)

Městská část Praha 6 - Úřad městské části nabízí výkon práce EKONOMA. Bližší informace jsou zveřejněny na webových stránkách www.praha6.cz v rubrice Potřebuji řešit - Volná pracovní místa nebo na https://www.e-zamestnani.cz. Lhůta pro doručení přihlášky s doklady: 30.09.2021 v podatelně Úřadu městské části Praha 6. Kontakt: Ing. Kateřina Šampalíkov­á, tel. 220 189 749.

ZŠ Slovenská 27, Praha 2 přijme pomocnou pracovní sílu do školní jídelny na plný úvazek. Životopisy zasílejte na e-mail: jidelna@zs-slovenska.cz. Nebo volejte pí. Majerovou: 607862188

ZŠ a MŠ Praha 9 - Čakovice přijme učitele/ku do 4. třídy s výukou Hejného matematiky, nástup 1. 11. 2021 Životopisy na email: zscakovice@zscakovice.cz, nebo na telefonu: 734 588 863

Knihy! Koupím velkou knižní pozůstalos­t. Knihy, příp. i starožitný a retro nábytek vhodný do stylové čítárny - knihovnu, křesla, stolek, lampu, aj. Tel. 6034788732­39775

Peníze ihned za byty v Praze pro firmy z Evropské unie. Tel: 602212121

Knihy! Vykoupím knihy - novější i starší. Solidní ceny za vaše knihy. Tel:603478873

Peníze ihned za nemovitost v Praze pro firmy z Evropské unie. Děkujeme. Tel: 6022121212­39167

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia