MF DNES

Volejbalov­ý sen o medaili je pryč

Rvali se o naději hrát o medaile. Fantastičt­í diváci je hnali za výhrou, jenže volejbalov­í reprezenta­nti ve včerejším čtvrtfinál­e mistrovstv­í Evropy v Ostravě padli se Slovinci 0:3.

- Jiří Seidl reportér MF DNES

Tribuny bouřily. Čeští volejbalis­té ve vyrovnané koncovce třetího setu odvraceli dva setboly. Neuspěli.

„Bohužel nám dnes jen to nadšení nestačilo. Chybělo nám trochu více volejbalov­osti. Narazili jsme na tým, který hrál dobře, a my ho nedokázali nějak zásadně zlomit,“prohlásil reprezenta­ční trenér Jiří Novák.

Češi skončili na šampionátu osmí,

OSTRAVA

Smutek což je jejich druhé nejlepší umístění za posledních dvacet let. „Pro nás to je úspěch,“řekl smečař Jan Galabov, který byl včera s 13 body nejúderněj­ším z týmu. „Pokud bychom porazili Slovince, posunulo by nás to do nejlepší čtyřky v Evropě. Ale na to asi kvalitu nemáme.“

Blokař Adam Zajíček přiznal, že si po Francii (3:0) věřili. „Mrzí to. Nikdo neví, kdy se zase přiblížíme šanci hrát o medaile. Chtěli jsme do semifinále, hodně jsme tomu obětovali a o to více to bolí. Je to promrhaná šance. A také mě mrzí, že jsme divákům nedopřáli stejný zážitek jako proti Francii,“vyprávěl Zajíček se slzami v očích. „Jsem ve znamení Ryb, takže mě dojme všechno,“dodal s úsměvem.

Novák podotkl, že šampionát ukázal, že reprezenta­ntům chybějí těžké zápasy. „To nezměníme, ale na druhou stranu ti kluci, i když hrají v české lize, mají svou kvalitu a musí tvrdě pracovat, aby se dostali na nějaký evropský level,“řekl Jiří Novák, jenž bude nyní s vedením Českého volejbalu jednat o nové smlouvě.

ME volejbalis­tů v Ostravě

 ?? Foto: Alexandr Satinský, MAFRA ?? Volejbalis­té ve čtvrtfinál­e na Slovinsko nestačili, prohráli 0:3 a šampionát pro ně končí.
Foto: Alexandr Satinský, MAFRA Volejbalis­té ve čtvrtfinál­e na Slovinsko nestačili, prohráli 0:3 a šampionát pro ně končí.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia