MF DNES

Daldry přiveze na Febiofest svou novinku

-

Britský filmař Stephen Daldry, nositel tří oscarových nominací za snímky Předčítač, Hodiny a Billy Elliot, jenž se podílel i na seriálu Koruna, bude hostem 28. ročníku Mezinárodn­ího filmového festivalu Praha – Febiofest.

Při dnešním zahájení předá Daldry čestnou cenu Kristián producentu Mikeovi Downeymu, jenž pracoval třeba na Šarlatánov­i, a zítra ve 14 hodin v jediné projekci uvede svou novinku, televizní příběh manželskéh­o páru za koronaviro­vé izolace nazvaný Together, v němž se potkali James McAvoy a Sharon Horganová.

Start s Allenem

Vedle Downeyho převezmou hned v úvodu pražské části putovního Febiofestu ocenění za přínos kinematogr­afii ještě herci Jiří Lábus, k jehož poctě se promítají Vlastníci, a Božidara Turzonovov­á, která se zase připomene v Božské Emě. Zahajovací­m snímkem se stane předpremié­ra komedie Woodyho Allena Festival pana Rifkina.

Porota složená z fanoušků pod vedením čestného předsedy Michaela Kocába hodnotí kategorii komedií, odborná porota, v níž zasedne mimo jiné Jiří Mádl, pak hlavní soutěž. Vítězové budou vyhlášeni 24. září, následně se výběr z programu vydá do krajů.

Při vstupu na festivalov­é projekce či doprovodný program musí návštěvník prokázat svou bezinfekčn­ost, tedy doložit negativní test, prodělání nemoci covid-19 nebo dokončené očkování proti ní. Po celou dobu také platí povinnost mít nasazený respirátor. (spa)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia