MF DNES

22 a 26 už jezdí do Hostivaře

-

Pražský dopravní podnik (DPP) dokončil stavbu tramvajové smyčky na Zahradním Městě, která má pomoci zvládnout předpoklád­aný vyšší počet cestujícíc­h v důsledku zprovozněn­í nové vlakové zastávky Zahradní Město. Ta se otevře 24. září. Smyčka začala fungovat v noci na středu a spolu s jejím spuštěním skončila i výluka tramvají do Hostivaře.

Na zastávku Zahradní Město dosud jezdila jen polovina tramvají linky 22, druhá končila na smyčce ve Strašnicíc­h. Nyní všechny spoje pojedou až na Zahradní Město, kde se polovina na nové smyčce otočí a pojede zpátky. Do Hostivaře bude stejně jako doposud pokračovat polovina spojů 22 a všechny tramvaje 26.

Linka číslo 4 je nově prodloužen­á ze zastávky Čechovo náměstí až na Kubánské náměstí. Naopak noční linka 99, která dosud jezdila až na Nádraží Hostivař, pojede jen na Zahradní Město a interval nočních spojů do Hostivaře se tak zkrátí z půl na čtvrt hodiny.

Hlavním impulzem ke stavbě smyčky bylo budování nového železniční­ho koridoru a nové zastávky. „Určitě zde vznikne mnohem vyšší potřeba přestupu, než byla doteď,“uvedl náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr (Praha Sobě). U obratiště vzniklo také P+R parkoviště s kapacitou 58 míst, kde budou moci lidé zanechat auto a přestoupit na MHD či vlak. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia