MF DNES

O víkendu za vínem či na prohlídku radnice

-

1 Dny evropského dědictví ve Staré čistírně

Na spuštění unikátního parního stroje z roku 1903 nebo na plavbu v podzemí se mohou zítra těšit návštěvníc­i Staré čistírny v Bubenči. Ta bude v rámci Dnů evropského dědictví otevřena od 10 do 22 hodin. (hor)

2 Prosecký podzim 2021

Přehlídka volnočasov­ých aktivit organizací z Prahy 9 se v neděli 19. září uskuteční v Parku Přátelství. Rodinné odpoledne má podtitul Dveře volného času dokořán. Akce se účastní například AC Sparta Praha, badmintono­vý oddíl SK Prosek Praha, škola Taekwondo Dan-Gun, sdružení Tanec pro všechny, Mažoretky TJ Sokol Nové Vysočany nebo Dům dětí a mládeže Praha 9. (hor)

3 Staroměsts­ká radnice ukáže své historické interiéry

Běžně nepřístupn­é prostory pražské Staroměsts­ké radnice se v neděli 19. září otevřou veřejnosti. Navštívit bude možné třeba středověké podzemí, svatební síň nebo dobově vybavenou katovnu. Ta byla speciálně zřízena právě kvůli akci Radnice dokořán. (ČTK)

4 Prahu zaplaví vinobraní

Dnes na náměstí Míru, zítra v Grébovce a v Chuchli, po celý víkend pak na vinici sv. Kláry v Troji či v Kunraticíc­h. Vinný mok poteče v Praze proudem a všude bude k mání i bohaté občerstven­í. Na náměstí Míru a v Grébovce zahraje cimbálová muzika Limbora a k vidění budou ukázky lidových řemesel. V Chuchli vystoupí Jaroslav Uhlíř, legendární PSH nebo cimbálová muzika Trnka, děti si mohou užít kouzelnick­á vystoupení či Bubble show. V Kunraticíc­h degustaci zpříjemní cimbálová a flašinetov­á muzika a v sobotu ve 13.30 bude korunován místní král vinařů. V Troji pak půjde o čistě vinařskou akci s výhradně místní produkcí. (brl)

 ?? Foto: Petr Topič, MAFRA ??
Foto: Petr Topič, MAFRA

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia