MF DNES

Tři pokuty za Bendovu párty

- — Pavel Přibyl

TEPLICE Většina účastníků nelegální narozenino­vé oslavy podnikatel­e Petra Bendy vyvázne bez trestu.

Akce se konala v jeho hotelu v Teplicích v době lockdownu. Hned u jedenácti „podezřelýc­h“se totiž magistrátu nepodařilo prokázat, že by se večírku zúčastnili.

„Magistrátu města Teplice bylo v případě porušení mimořádnýc­h opatření v hotelu Prince de Ligne ve dnech 22. 1. a 23. 1. 2021 předáno policií 18 oznámení o podezření ze spáchání přestupku,“sdělil mluvčí radnice Robin Röhrich. „K dnešnímu dni byla v 11 případech věc ukončena vydáním usnesení o odložení. Ve třech případech uložil magistrát správní trest – pokutu. Z toho dva případy byly pravomocně ukončeny. V pěti případech pak nebyla věc dosud pravomocně ukončena,“doplnil mluvčí.

Pokutu za porušení vládního nařízení dlouhých osm měsíců po oslavě dosud uhradili pouze dva lidé. Kdo konkrétně a jaká byla výše pokut, už ale magistrát sdělit nemohl.

Informace ze správního řízení totiž dle zákona nesmí zveřejňova­t.

V hotelu nebo v jeho blízkosti byli viděni či vyfoceni expremiér a Bendův přítel Jiří Paroubek, poslanec a šéf Národní sportovní agentury Milan Hnilička, člen rady ČT Jiří Šlégr, liberecký policejní ředitel Vladislav Husák, ředitel FK Teplice Petr Hynek, zastupitel Michal Kasal či ředitel věznice Petr Blažek.

Hynek a Kasal se přiznali, ostatní účast popřeli nebo tvrdili, že byli na služební cestě, což bylo povolené. Kdo dostal pokutu od magistrátu, není jasné. „Nevím, za co bych měl dostat pokutu. Já jsem na žádném večírku nebyl,“reagoval Paroubek. Benda se nechtěl vyjádřit, protože je „soukromá osoba“.

 ?? Foto: MAFRA ?? Hostitel Petr Benda pořádal akci v zavřeném hotelu.
Foto: MAFRA Hostitel Petr Benda pořádal akci v zavřeném hotelu.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia