MF DNES

Policie doplnila žalobci spis k Čapímu hnízdu

-

PRAHA Městské státní zastupitel­ství v Praze obdrželo včera od kriminalis­tů doplněný vyšetřovac­í spis týkající se dotační kauzy Čapí hnízdo. Jeho mluvčí potvrdil, že součástí spisu je návrh na podání obžaloby. Doplnění spisu vyžadoval státní zástupce Jaroslav Šaroch. Ten nyní rozhodne, zda ji podá.

Obhájci premiéra Andreje Babiše a Jany Mayerové (nyní Nagyové) se s doplněným trestním spisem už seznámili. „Pro nás se nic nezměnilo a nic nového jsme se nedozvěděl­i. Seznamoval­i jsme se s tím zhruba hodinu,“řekl Deníku N Babišův advokát Josef Bartončík, který spolu se svým bratrem Michaelem hájí oba obviněné.

Jak dlouho se bude dozorující žalobce doplněným spisem zabývat, není jasné. Lhůta podle mluvčího státního zastupitel­ství Aleše Cimbaly prozatím nebyla stanovena. „Dle interních předpisů platí lhůta pro zpracování věci v délce dvou měsíců,“uvedl mluvčí. Zároveň ale dodal, že termín může být v odůvodněný­ch případech prodloužen, stejně tak ale žalobce nemusí využít lhůtu v plném rozsahu.

Babiš i Mayerová jsou v souvislost­i s udělením padesátimi­lionové dotace na stavbu farmy Čapí hnízdo obviněni z poškození finančních zájmů Evropské unie a z dotačního podvodu. Vinu dlouhodobě odmítají. (iDNES.cz, ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia