MF DNES

Perm: student postřílel šest svých kolegů

-

MOSKVA Šest mrtvých a téměř 30 zraněných si vyžádala střelba na Permské státní univerzitě. V univerzitn­ím areálu střílel útočník, který byl identifiko­ván jako student této školy. Policie ho podle ruských médií zadržela.

Někteří studenti se před útočníkem zavřeli v posluchárn­ách univerzity, další vyskočili z okna. Agentura RIA Novosti zveřejnila videa, která podle ní zachycují střelce. Na jednom ze záběrů je vidět muž v černém, se zakrytým obličejem a s puškou, jak přichází k jedné z budov areálu. Střelce zneškodnil dopravní policista z posádky, která přijela na univerzitu jako první. Ten spatřil v budově ozbrojenéh­o muže, který několikrát vystřelil jeho směrem. „Policista opětoval palbu a zločince zranil. Přiběhl k němu, zneškodnil ho a poté mu začal poskytovat první pomoc,“popsala mluvčí ministerst­va vnitra.

Některá ruská média střelce identifiko­vala jako 18letého studenta, jenž dříve na sociálních sítích umístil svou fotografii, na níž pózoval s puškou. V příspěvku prý také popsal, co chystá. Napsal dále, že jeho čin nesouvisí s politikou či náboženstv­ím, ale s nenávistí. Přesný motiv činu nicméně nebyl včera znám. (ČTK, zah)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia