MF DNES

Český slavík 21 bude v duchu matematiky a filozofie

- Jindřich Göth redaktor MF DNES

PRAHA Pod patronací Karla Janečka se po čtyřleté pauze vrací populární hudební anketa Český slavík 21. Slavnostní večer odvysílá TV Nova 19. listopadu, moderovat bude osvědčená dvojice Ondřej Sokol a Aleš Háma. Co od nich můžeme čekat, naznačil již spot na tiskové konferenci – Aleš Háma se v něm držel šarže snaživého povídálka, Ondřej Sokol je stále neurotický ironik, který se dle svých slov do osudného data přímého přenosu sprovodí ze světa, bude-li skutečně muset stát na pódiu vedle Aleše Hámy.

Pomoc české hudbě

Samotné hlasování již bylo spuštěno na stránkách hlasovani.ceskyslavi­k.cz, a jak ubezpečil Karel Janeček, volební systém D21 zaručuje naprosto spravedliv­ý výsledek.

„Český slavík před lety skončil kvůli špatnému hlasování, což mi přišlo jako obrovská škoda. Chci pomoct české hudební scéně, umělcům, kteří trpěli proticovid­ovými restrikcem­i. A jsem rád, že k tomu mohu přispět i novým hlasovacím systémem, v rámci něhož má každý zájemce k dispozici pět hlasů, které může dát svým oblíbencům,“prohlásil Janeček.

Producent ankety Jakub Horák doplnil, že nově bude ve Slavíkovi možné hlasovat nejen pro zpěváka, zpěvačku a skupinu, ale i v kategorii hip hop a rap a také pro objev roku. Pro něj mohou diváci volit od 6. listopadu až do poloviny přímého přenosu.

Platon a Český slavík

„Chceme dát šanci i tvářím, které zrovna každý den nevídáte na televizníc­h obrazovkác­h,“vysvětlil Jakub Horák. Dodal také, že v rámci galavečera vystoupí například Ewa

Farna, Tomáš Klus, Marek Ztracený a také jedno překvapení ze Slovenska. Půjde o jméno, které dosud na Českém slavíkovi nevystupov­alo.

S čerstvou tváří ankety jde ruku v ruce i nová podoba trofeje, odhalená na tiskové konferenci. „Najdete v ní zlatý řez, dvanáctist­ěn, odkazy na učení Platona a další věci,“dodal Karel Janeček. S matematiko­u a filozofií se tedy Český slavík dosud nesetkal.

 ?? Foto: MAFRA ?? Ondřej Sokol bude spolumoder­ovat Českého slavíka 21.
Foto: MAFRA Ondřej Sokol bude spolumoder­ovat Českého slavíka 21.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia