MF DNES

Praha otevřela nové nádraží a podchod

- — Roman Šafhauser

PRAHA Praha otevřela úplně nové nádraží na jihovýchod­ě metropole.

Včera zahájil provoz terminál na Zahradním Městě, který umožňuje přestup z vlaků na lince Praha–Benešov na tramvaje a autobusy. Na novém vlakovém nádraží Praha-Zahradní Město budou zastavovat nejen regionální spoje, ale i vybrané rychlíky.

„Díky krátkému intervalu vlaků nabídne železnice v kombinaci s návaznou MHD nejrychlej­ší spojení oblasti s centrem Prahy. Vlakem se odtud dostanete na hlavní nádraží za pouhých 12 minut,“uvedl k otevření nádraží náměstek primátora a radní pro dopravu Adam Scheinherr (Praha sobě). Už v minulém týdnu byla pod Jižní spojkou uvedena do provozu tramvajová smyčka Zahradní Město, kde bylo původně parkoviště. Náhradou za ztracená parkovací místa by v budoucnu mělo být nové záchytné parkoviště s 58 místy.

Správa železnic včera také otevřela prodloužen­ý severní podchod na hlavním nádraží na Žižkov, který ústí do Seifertovy ulice. Podchod je bezbariéro­vý. Na hlavním nádraží pokračuje také rekonstruk­ce historické Fantovy budovy.

 ?? Foto: Michal Turek, MAFRA ?? Hurá na Žižkov Pražanům se zkrátí cesta z hlavního nádraží na Žižkov. Podchod pod perony nově vede i na druhou stranu.
Foto: Michal Turek, MAFRA Hurá na Žižkov Pražanům se zkrátí cesta z hlavního nádraží na Žižkov. Podchod pod perony nově vede i na druhou stranu.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia