MF DNES

Krytý bazén v Petynce smí stát do 250 milionů

-

Stavební úřad Prahy 6 vydal nepravomoc­né rozhodnutí o umístění stavby krytého bazénu v areálu koupaliště Petynka ve Střešovicí­ch. Výstavba krytého bazénu se bude dále připravova­t tak, aby stála nejvýše okolo 250 milionů. Zastřešený bazén plánuje Praha 6 v areálu ve Střešovicí­ch postavit za několik let. „Nyní běží lhůta, kdy se mohou účastníci řízení proti tomuto rozhodnutí odvolat. V případě, že dané rozhodnutí nabude právní moci, bude společnost SNEO pokračovat v dalších fázích přípravy dokumentac­e,“uvedl mluvčí Prahy 6 Jiří Hannich.

Územní rozhodnutí k dostavbě areálu Petynka vydal Odbor výstavby Prahy 6 už dříve. Tehdy se proti tomu odvolala společnost Geosan.

Vznik krytého bazénu ve sportovně-rekreačním areálu Petynka, který provozuje městská servisní firma SNEO, se bude připravova­t podle projektu z dílny Ateliéru 11 Hradec Králové z roku 2018.

Podle dřívějších informací by díky nové výstavbě měl v areálu vzniknout mimo jiné plavecký 25metrový bazén, sauny, cvičební sály a multifunkč­ní bazén, který by měl v dopoledníc­h hodinách sloužit pro výuku plavání školáků.

Radnice nyní chce, aby celková částka na dostavbu areálu byla nejvýše okolo 250 milionů korun. Vznik krytého bazénu by měl být financovan­ý z dotace Národní sportovní agentury, z grantů od magistrátu a z rozpočtu městské části Praha 6. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia