MF DNES

Jiří Langmajer, Tucci a Firth. Tváře premiér

-

PRAHA Ze šesti novinek kin vzbuzuje největší zvědavost několikrát odložená bondovka Není čas zemřít, nechybějí však ani dvě domácí premiéry či návrat Woodyho Allena.

Ačkoli sám Allen si v romantické komedii Festival pana Rifkina nezahrál, její hrdina nese mnohé režisérovy rysy včetně slabosti pro evropskou filmařskou klasiku, kterou snímek situovaný na filmovou přehlídku ve španělském San Sebastiánu připomíná a předělává.

Islandská divočina, Jiří Langmajer a Martina Babišová představuj­í tři opěrné body komorního rodinného příběhu Minuta věčnosti. Chirurg s dcerou, jejíž srdce vlastnoruč­ně operoval, se vydají na výpravu, jež může napravit jejich vztah pošramocen­ý otcovým rozchodem s matkou, ale také ohrozit dívčino zdraví.

Dva velikáni na cestě

Název Zrcadla ve tmě nese druhý tuzemský příspěvek. Vypráví o tanečnici bojující s pochybnost­mi jak o svém talentu, tak o milostném životě. V hlavní role kraluje všestranná Alena Doláková.

Z Velké Británie dorazila road movie Supernova, postavená na silné, přitom zdrženlivé herecké souhře dvou velikánů. Stanley Tucci a Colin Firth ztělesňují dlouhodobé partnery, kteří podnikají jízdu na rozloučeno­u s blízkými místy a přáteli s vědomím, že jeden z nich pomalu, ale jistě umírá.

Po víkendu se k pětici filmů připojí ještě italský dokument Pompeje – město hříchu, jímž provází herečka Isabella Rossellini­ová a který v troskách zavátých popelem objevuje prostopášn­ou minulost místa plného nevěstinců. (spa)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia