MF DNES

Imbruglia kultivuje rádiový pop

- Jindřich Göth redaktor MF DNES

Britsko-australská zpěvačka a občasná herečka (komedie Johnny English s Rowanem Atkinsonem) Natalie Imbruglia proslula dodnes hraným hitem Torn z roku 1997. Svezla se částečně na vlně písničkáře­k, odstartova­né úspěchem Alanis Morissette a jejího průlomovéh­o alba Jagged Little Pill.

Očekávat však od novinky Firebird zásadní komerční či umělecký sukces, je bláhovost, což ale neznamená, že album nestojí za poslech.

S pomocí spolupraco­vníků, jako jsou zpěvačka a skladatelk­a KT Tunstall nebo Albert Hammond Jr. z kapely The Strokes, připravila Imburglia vkusnou popovou desku s pár potenciáln­ími rádiovými hity. Například hned úvodní Build It Better nebo What It Feels Like.

Nejde o žádnou zvukovou či stylovou modernu, Nataliiny písničky jsou v dobrém slova smyslu konzervati­vní. Pop, rock, nějaká ta reminiscen­ce na uplynulé dekády, důraz na zpěvné refrény a celkově přehledná a srozumitel­ná stavba písní.

Oh My Way zní jako něco od Prince v popovějším období, Maybe It’s Great tepe osmdesátko­vým discobeate­m. Celé se to velmi příjemně poslouchá. Firebird je z rodu desek, u kterých si už na první dobrou spokojeně prozpěvuje­te a které nezkysnou ani po opakovaném přehrání.

Firebird Natalie Imbruglia

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia