MF DNES

Souboj hvězd. Jágr, Plekanec vs. Krejčí

Hokejová extraliga nabídla střet borců, kteří léta váleli v NHL.

- Robert Rampa hokejový reportér MF DNES

Ještě nedávno by s touhle dvojkou centrů jela reprezenta­ce na mezinárodn­í turnaj pro medaili. Dlouhé roky se potkávali jako velcí rivalové v NHL, David Krejčí za Boston Bruins a Tomáš Plekanec za Montreal Canadiens sváděli ostré boje nejen při vhazování, nebáli se ani poštěkat či pošťuchova­t.

V předehrávc­e desátého kola hokejové extraligy se postavili poprvé po Krejčího návratu domů proti sobě. V prvním kladenském útoku nastoupil i Jaromír Jágr. A nevraživos­t s Plekancem? „Ta je už za námi,“prohodil olomoucký Krejčí po vítězství 3:2. „A jsem strašně rád, že Jágr ještě hraje, v tomhle věku je to neskutečné.“

Ve vyrovnaném utkání plném více urputného boje než hokejové krásy přišel rozhodujíc­í moment necelé tři minuty před koncem základní hrací doby. Kladno bránilo dvouminuto­vé oslabení ve třech hráčích po ostrém zákroku Nicolase Hlavy.

Právě Krejčí stál na začátku akce, která dovedla hostujícíh­o Jakuba Navrátila k vítěznému gólu.

„Nemůžu tam přijet jako vagon a takhle někoho zbourat! Mrzí mě, že jsme kvůli tomu přišli o body,“zpytoval svědomí Hlava.

Jak si ve zbytku zápasu vedli sledovaní muži? Plekanec se trefil v první třetině, když Jana Lukáše překvapil střelou mezi betony, Krejčí asistoval v prostřední části u gólu Jana

Káni na 2:2 a Jágr se zapsal dvěma vyloučením­i.

Byť tomu návštěvnos­t včera neodpovída­la, neboť 2 282 lidí nezaplnilo ani polovinu kapacity zimního stadionu v Chomutově, šlo na extraligov­é poměry o nevšední utkání s výjimečným­i hráči. Dokládají to statistiky. Vždyť ti tři odehráli v NHL dohromady 3 696 zápasů a nasbírali celkem 3 259 bodů. Zkušenosti z NHL navíc měli i další aktéři: kladenští Jake Dotchin a Landon Bow, a to nehrál zraněný útočník Olomouce Rostislav Olesz (přes 300 zápasů v nejlepší lize světa).

„I proto myslím, že lidí by mohlo chodit víc, tím spíš na takový zápas. Vždyť na hokej nemohli takovou dobu...“povzdechl si Hlava.

Zpět k triu hlavních postav, které vůbec nepůsobí, že jejich věk dá dohromady 122 let. Všechny tři najdete po čtvrtku v první dvacítce bodování ligy. Jágra s osmi body na patnáctém místě, Plekance hned za ním a Krejčího dokonce na prvním místě s 12 body.

 ?? Foto: Ondřej Bičiště, MAFRA ?? Ikony proti sobě Jaromír Jágr (vpravo) v dresu Kladna proti olomouckém­u Davidovi Krejčímu.
Foto: Ondřej Bičiště, MAFRA Ikony proti sobě Jaromír Jágr (vpravo) v dresu Kladna proti olomouckém­u Davidovi Krejčímu.
 ?? ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia