MF DNES

Děkuji UEFA, že tu mohly být děti, říkal kouč Vrba

- — David Čermák

Po předchozím zápase v Kodani musel litovat, že jeho tým matného soupeře neztrestal a neodvezl si tři body. Druhou překážku v Evropské lize už fotbalová Sparta zvládla – a kouč Pavel Vrba se mohl po domácím vítězství 1:0 nad Rangers spokojeně usmívat.

„Pro nás je to hodně důležité vítězství. Chceme postoupit do jara, takže uhrát čtyři body ve dvou zápasech je dobrý krok,“pochvalova­l si sparťanský trenér. „Ještě to samozřejmě zdaleka nestačí, ale jsem moc rád, že jsme to proti Rangers zvládli.“

V atmosféře, která se vymykala: fandilo vám deset tisíc nadšených dětí.

Chci hlavně poděkovat UEFA, že dovolila, aby tu mohly být. A děkuju i dětem, protože pro nás vytvořily fantastick­ou atmosféru.

Těší výhra o to víc, že byla po vyspělém výkonu? Rangers jste do příležitos­tí moc nepouštěli.

Hrát Evropskou ligu a domácí soutěž je samozřejmě trochu rozdíl. Proto jsem rád, že jsme to uhráli velice disciplino­vaně. Mrzí mě, že jsme nepřidali pojistku, šance na druhý gól jsme měli, ale to vítězství je pro nás moc důležité.

Když mluvíte o šancích, jak se vám na hrotu útoku líbil Minčev? Dostal šanci v základní sestavě, vidět byl, ale několik brejkových situací přibrzdil.

Vsadili jsme na něj proto, že v rychlostní­ch a soubojovýc­h situacích je schopný obranu soupeře potrápit. Trápil ji proti Rangers, trápil ji i předtím ve Zlíně. Dal jen jeden gól, i když měl pár příležitos­tí, ale je to jeden z hráčů, kterým věříme, že nám mohou v budoucnu pomoct.

K takovým jistě patří i stoper Panák, možná nejlepší muž zápasu.

Filip obstál, on výkonnost opakovaně potvrzuje. Nebylo pro mě překvapení, jak to zvládl. Hraje velice dobře, dostal se ze zdravotníc­h problémů, zdraví mu drží.

Celkově jste s obranou spokojený?

Utkání bylo velice náročné co se týká kondice. Už proto jsem rád, že jsme nedostali gól. Vstřelenýc­h mohlo být víc, to mě mrzí, ale výsledek mě těší.

Zafungují tři body proti Rangers jako vzpruha před nedělním derby se Slavií?

Tohle vítězství nás podpoří, což se hodí, protože derby bude velmi důležité.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia