MF DNES

Sobotní zápisník z Malé Strany

- Miroslav Korecký

● Tak je to tu, příští týden už jdeme volit.

A koho volit? Tady je každá rada drahá, tahle ale bude zadarmo. Zvolme si poslance, který bude: – názorově pevný jako anonista, – šetrný jako sociální demokrat, – nezkorumpo­vatelný jako ódeesák, – humánní jako komunista, – nezhulený jako pirát, – inteligent­ní jako lidovec, – výrazný jako stanista, – perspektiv­ní jako topkař, – tolerantní jako okamurovec. Pak teprve nastane v tomto státě pravý ráj na zemi!

● ČSSD to letos v kampani zkouší s kdečím. Píseň práce nahradil černošský spirituáln­í gospel, u svých kandidátů strana zase netradičně zdůrazňuje jejich znamení zvěrokruhu. A tak se dozvíte, co jste snad nikdy ani vědět nechtěli – třeba, že ministr kultury je panna.

● Tohle je pro odboráře obrovské poučení – a každou podobnou akci by už ve vlastním zájmu měli promýšlet trojnásob důkladně: Česká pošta tento týden stávkovala, ale nikdo, opravdu nikdo si toho vůbec nevšiml.

● „Já jsem šel do politiky kvůli korupci,“řekl Andrej Babiš v přímém přenosu v předvolebn­í debatě. Tohle už fakt nevysvětlí svou špatnou češtinou, toho chlapa by píáristi z ANO neměli pouštět z dohledu –a do televize už vůbec ne!

● Místopředs­eda ČSSD Roman Onderka avizoval, že jeho strana chce zavést detektor lži jako důkazní prostředek před soudy. Pokud se jí to povede rychle, bude určitě zajímavé vyslechnou­t si šéfa strany Jana

Hamáčka s nasazenými senzory, jak znovu odvypráví svou story o plánované cestě do Ruska v čase vrbětické kauzy.

● Piráti se nejdřív měsíce dušují, že nejsou převlečení komunisti, že nebudou rekvírovat byty a fízlovat, jestli v nich fakt bydlíme. A pak týden před volbami jejich poslanec František Kopřiva zatleská rudému referendu o vyvlastňov­ání bytů v Berlíně a chce se jím inspirovat. A hned nato partaj ukradne cizí plakátovac­í plochu, pověsí si tam vlastní poutač (s nápisem „Pirátostan – země, kde se nekrade“!) a sám předseda říká, že je to přiměřená guerilla a že majiteli plochy dodatečně poslali nějaké peníze, aby nebyl škodný. Co se tak Ivanu Bartošovi nabourat do jeho vinohradsk­ého bytu a po týdenním mejdanu mu nechat na nočním stolku pár pětek, aby tolik netratil?

● V horní komoře se rozdávaly Stříbrné

medaile předsedy Senátu, které od nástupu Miloše Vystrčila stále více snesou označení Ceny pražské kavárny .Ajeto asi dobře – i druhá polovina společnost­i chce mít své oceněné, když se už 18 let nemůže dočkat prezidenta z vlastních řad. A od toho, že každá půlka národa má svoje ceny, vede cesta k dvojím hospodám – a vůbec bychom mohli tu republiku přeříznout napůl, od Aše po Valašské Klobouky – co problémů by to vyřešilo!

● Andrej Babiš už podle nového žebříčku českých miliardářů není druhý, jak býval, ba ani čtvrtý, jak byl dosud, ale

až šestý. Prostě s 68 miliardami úplný chudák. Být český národ co k čemu, charitativ­ní sbírkou se mu z vděčnosti složí alespoň na to druhé místo!

● Petr Fiala oznámil, že by si v životě nedal na pizzu ananas. Je to sice malá vlaštovka, ale díky alespoň za ni: třeba to s tou ODS ještě není tak strašné, jak se na první pohled zdá...

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia