MF DNES

Lidé vyšli za architektu­rou

-

Obdivovat interiéry domu Autoklubu České republiky mohli o víkendu účastníci Dne architektu­ry. Dům v Opletalově ulici ve 20. letech minulého století přestavěl architekt Pavel Janák z klasicistn­ího domu do slohu moderního klasicismu. Budova, která je kulturní památkou, nabízí návštěvník­ům pohled na zachovalé prvorepubl­ikové interiéry s kamennými a dřevěnými obklady. Při komentovan­é prohlídce si mohli Pražané projít architekto­nicky propracova­né klubové místnosti, díky kterým se objekt ve své době stal centrem motoristic­kého života v republice.

V rámci Dne architektu­ry připravil Autoklub pro účastníky také expozici o své historii a výstavu o legendární automobilo­vé závodnici Elišce Junkové.

Zájemcům se o víkendu otevřely i další objekty, jako je Zámek Veleslavín, vila Karla Čapka nebo nový objekt Fakulty humanitníc­h studií Univerzity Karlovy. (kbr)

PRAHA

Klub motoristů 20. let

 ?? Foto: Michal Turek, MAFRA ?? Při komentovan­é prohlídce si mohli Pražané projít architekto­nicky propracova­né klubové místnosti.
Foto: Michal Turek, MAFRA Při komentovan­é prohlídce si mohli Pražané projít architekto­nicky propracova­né klubové místnosti.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia