MF DNES

V sobotu testy v Praze odhalily 111 nakažených

-

Nejhorší situace s šířením covidu-19 zůstává v ČR v Praze, kde na 100 tisíc obyvatel připadá v posledních sedmi dnech do soboty 60 nakažených. V Moravskosl­ezském kraji je incidence 57, v Jihočeském kraji 51. Naopak relativně nejlépe je na tom Karlovarsk­ý kraj, kde za uplynulý týden připadá na 100 tisíc obyvatel 12 případů koronaviru.

V sobotu přibylo v Praze 111 případů covidu-19. V celé České republice přibylo 550 potvrzenýc­h případů covidu. Je to nejvyšší víkendový nárůst od 15. května.

Počet hospitaliz­ovaných v zemi se ale snížil o 23 na 217 pacientů. V těžkém stavu je 37 z nich. Reprodukčn­í číslo ukazující rychlost šíření nákazy kleslo v České republice z 1,32 na 1,29. Nad hodnotou jedna,

PRAHA

která znamená zrychlován­í epidemie, se drží od konce srpna. Průměrná týdenní incidence covidu v celé zemi mírně stoupla na 41 potvrzenýc­h případů na 100 tisíc obyvatel. Vyplývá to z údajů ministerst­va zdravotnic­tví.

Pro vývoj epidemie je rozhodujíc­í, kolik lidí s koronavire­m skončí v nemocnicíc­h a na jednotkách intenzivní péče. Na začátku minulého týdne bylo s covidem-19 v ČR hospitaliz­ováno 226 lidí, do soboty tedy jejich počet klesl o devět. Pacientů v těžkém stavu je zhruba stejně. Podle epidemiolo­ga Rastislava Maďara už není většina lidí vůči covidu vnímavá tak, aby u nich způsobil vážnější stav, protože nemoc buď prodělali, nebo jsou očkovaní, případně obojí. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia