MF DNES

„Okruh bych urychlil spoluprací s Prahou“

Lídr ANO Patrik Nacher slibuje regulaci Airbnb a zavedení hromadných žalob

- Klára Burešová redaktorka MF DNES

Urychlit výstavbu Pražského okruhu, regulovat krátkodobé ubytování či zavést institut hromadných žalob chce poslanec a pražský lídr ANO Patrik Nacher. „Za mě je to u těchto klíčových staveb o spolupráci města a státu,“dodává k obchvatům a metru D Nacher.

Mohl byste stručně popsat, čím se bude ANO zabývat a co může pražskému voliči přinést?

Rozdělil bych to na věci, které se týkají Pražanů a které můžu garantovat jako poslanec. Pokud jde o ryze pražské věci, připomenu, že jsme změnili zákon o silničním provozu, kde jsme definovali povinnosti taxikářů. Stejně tak jsme řešili snadnější odtahy autovraků, vyřešili jsme novelou zákona směnárny v centru města a popasovali jsme se s průvodci-deštníkáři. Co nám zbylo do příštího volebního období, je řešení krátkodobé­ho ubytování. Tam jsem přišel s návrhem novely, která by obce zmocnila, aby si ho na svém území mohly regulovat samy. Další věci, které můžu slíbit Pražanům, je ochrana spotřebite­le, exekuce a insolvence. Tam jsou dva body, které jsme v tomto volebním období nestihli, a to je zavedení institutu hromadných žalob a posílení mimosoudní­ch orgánů, jako je finanční arbitr díky rozšíření kompetencí a okruhů, kterými by se mohly zabývat.

V letošním programu ANO je zmínka o Pražském okruhu: „Do roku 2025 bude zprovozněn­a stavba Pražského okruhu D0 511.“Podle odhadů Ředitelstv­í silnic a dálnic bude stavba uvedena do provozu v roce 2026. Proč máte v programu 2025?

V programu máte věci, které chcete, aby se nějak naplnily. To znamená, že i program je motivací ten zdlouhavý proces urychlit. Jenom připomenu, že u 511 stát sbíral přes dvě stě razítek (pro podání stavebního povolení, pozn.red.). Stačí, že se to zasekne na jednom razítku a stojí všechny přípravy. Tomu má do budoucna zabránit nová legislativ­a a zrychlit tyto stavby. Nejsem šťastný, že to tak dlouho trvá. Ale v tomto případě to není jenom věcí státu, ale velkou roli v tom hraje i komunikace Prahy a státu i jednotlivé obce a jejich starostové. Ti do toho někdy házejí vidle a jakou potom máte možnost jak jako město, tak stát stavbu urychlit, když v každé části procesu má každý možnost se odvolat a zdržovat?

Jak tedy chcete dostavbu okruhu urychlit?

Problém byl, že se to vzalo pražskému stavebnímu úřadu, protože tam vzniklo podezření z podjatosti. V té chvíli musíte nějak reagovat a přehodíte to řešení ze stavebního úřadu z Prahy do jižních Čech. Tím se to celé prodlužuje.

Předtím se to ale prodlužova­lo kvůli stavebnímu úřadu v Uhříněvsi a na ten to přehodilo ANO, pokud se nemýlím...

V Uhříněvsi to řešila snad jedna – nebo dvě – paní, která byla nemocná. Důvodem současného přehození je, že se primátor Zdeněk Hřib (Piráti) na sociálních sítích rozčílil, že povolení trvá dlouho a zatlačil. Věc se pak pohnula. A to bylo v tu chvíli podnětem k podjatosti, že komunální politik tlačí na státního úředníka. Takže se to dostalo do jižních Čech. Za mě je to u těchto klíčových staveb o spolupráci města a státu. Ať už jde o vnější nebo vnitřní obchvat nebo o stavbu metra D, protože to jsou věci, které nevyužívaj­í jenom Pražané.

Dobře, jak byste stavbu tedy urychlil? Spoluprací s městem?

Zintenzivn­ěním spolupráce mezi státem a městem, aby si neházely klacky pod nohy. Občas mám z arogantníh­o chování primátora pocit, že mu v těchto věcech úplně upřímně nezáleží na tom, aby to bylo co nejrychlej­i. Jsou tu určité politické síly, kterým prodlužová­ní vyhovuje, protože jsou namířené proti automobilo­vé dopravě. Takže pro ně obchvaty nejsou priorita, jakkoliv navenek budou říkat, že jsou.

Myslíte si, že ANO bude schopné se domluvit s koalicí, co je nyní na magistrátu? Vztahy mezi Piráty a ANO nejsou moc dobré.

Kdybych byl v nějaké zodpovědné pozici, tak pro to udělám maximum, i přesto že se s nimi na těch věcech nejsem schopen dohodnout. Ale jako řadový poslanec nejsem schopný zajistit všechno.

Praha předložila Sněmovně novelu, která má posílit pravomoci samospráv při regulaci krátkodobé­ho ubytování typu Airbnb. Podpořil byste ji?

Shodli jsme se s vedením magistrátu a ministerst­vem pro místní rozvoj na postupu, který má několik kroků. První je zmocnit obce, aby si krátkodobé ubytování mohly regulovat samy. To znamená, že si po vzoru jiných metropolí řeknou, kolik dnů v roce je možné takto byt pronajímat. Druhým krokem je zaměřit se i na věci týkající se dodatečné kolaudace bytu, aby byl přizpůsobe­ný na krátkodobé ubytování. Třetí moment je podívat se i na občanský zákoník a právo SVJ (Společenst­ví vlastníků jednotek, pozn. red.), jakým způsobem si to mohou v domě regulovat i lidé sami.

Jak se stavíte k zákonu, který by umožnil zavést mýtné?

Jsem zásadně proti zavedení mýtného, minimálně v této době. Musíme dokončit oba obchvaty a radiály, které obchvaty propojí. Pak se můžeme začít bavit o mýtném, jako o snaze odlehčit centru. V této době mně to přijde jako strašení lidí.

Ve videu z 12. září na webové stránce ANO předseda Andrej Babiš říká: „Zažíváme nejlepší období v historii samostatné­ho Česka.“Souhlasíte s ním?

Tak podle toho, z jakého úhlu pohledu to berete. Z hlediska covidu-19 moc ne, z hlediska životní úrovně jsou čísla jasná. Průměrné platy za poslední roky rostly nejrychlej­i, co kdy rostly, máme nejmenší nezaměstna­nost široko daleko, máme největší počet živnostník­ů i přes covid. Pokud to tedy takhle myslel...

Premiér to 12. září říkal i v souvislost­i s tím, že se covidová situace zlepšuje.

Nevím. Jestli to myslel z hlediska ekonomiky, ta čísla to dokládají. Já mu do hlavy nevidím, já bych to třeba takto neformulov­al, protože lidi teď hodně ovlivňuje covidová doba. Covid zatřásl společnost­í celosvětov­ě, včetně nás. Takže bych to možná rozdělil na to, jak se máme z hlediska ekonomické­ho a jak z hlediska společensk­ého.

Z hlediska ekonomické­ho je tempo zadlužován­í Česka druhé největší v EU, současný státní dluhu je 2,3 bilionu korun a inflace roste. Myslíte si, že je to ekonomicky nejlepší stav?

Inflace je u nás oficiálně kolem 3,2 procent a jsme pod průměrem EU. I Německo má vyšší inflaci a Spojené státy mají 5,1 procent. Takže primitivně to házet na vládu, jak to dělá opozice, je úplně mimo. Inflace není dána poptávkovo­u stranou, ale zvýšením vstupů. Ropa, plyn, hliník, měď, všechno se zdražuje o desítky procent. Je to dané Green Dealem a covidem-19. Pokud jde o zadlužován­í, jsme jedna z nejméně zadluženýc­h zemí Evropy, a to i přes malér s covidem. Míra zadlužení v poměru k HDP je nižší než v roce 2013, kdy ANO vstoupilo do vlády. Čímž neříkám, že je člověk nadšený z té míry zadlužován­í. Ale i to je nutné brát v souvislost­ech. Byl tu covid, který na rok zavřel společnost, takže došlo k výpadku příjmů a rostly výdaje.

 ?? Foto: Michal Turek, MAFRA ?? Proti mýtnému „Musíme nejprve dokončit oba obchvaty a radiály, které obchvaty propojí,“tvrdí Patrik Nacher.
Foto: Michal Turek, MAFRA Proti mýtnému „Musíme nejprve dokončit oba obchvaty a radiály, které obchvaty propojí,“tvrdí Patrik Nacher.
 ?? ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia