MF DNES

Ministry svou hygienu páchají hlavně hlukem

- — Jindřich Göth

Ministry už nejspíš nikdy neuvedou své fanoušky v takový šok, jako když po klasickém, industriál­ně-rockovými hity nadupaném albu Psalm 69 z roku 1992 vydali nepřístupn­ý, drogovou paranoiou a zmarem nasáklý jedovatý bolehlav Filth Pig. Desku, do které se dostávalo stejně těžko, jak obtížně se pak vyndávala z přehrávače.

Kapela jednoho muže

To v kapele ještě působil baskytaris­ta Paul Barker, dnes jsou Ministry výlučně zhmotněním světonázor­u Ala Jourgensen­a, jehož pohání vpřed hlavně neutuchají­cí vztek nad současnou situací světa. Platí to i pro novinku Moral Hygiene.

Hudebně je to už léta stále stejná písnička, od Ministry se změna či progres neočekává. Hutné metalové kytarové riffy, nasekaná strojová rytmika, samply, foukací harmonika a páně Jourgensen­ův nezaměnite­lný zpěv.

Když se ve skladbě Sabotage Is Sex za mikrofon postaví Jello Biafra z punkových Dead Kennedys, zní to jako sirnaté psycho-industrial-billy. Na několika místech zaslechnem­e povědomé postupy, ale nic, nad čím by se milovník zvuku, z něhož plnými hrstmi čerpali jistí Rammstein, musel zásadně ošívat.

 ?? Foto: Lior Phillips ?? Al Jourgensen.
Foto: Lior Phillips Al Jourgensen.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia