MF DNES

„Metropole není pro ANO přátelská, nedá se tu vyhrát“

-

Hnutí ANO získalo v Praze v parlamentn­ích volbách celkem pět mandátů a utrpělo zde velkou porážku. Lídr pražské kandidátky Patrik Nacher (ANO) tvrdí, že všechna programová témata přebila neférová argumentac­e stran.

PRAHA Překvapila vás volební účast?

Je to dobře, že lidé využili svého práva volit. Někteří politici mají bohužel i po volbách snahu dělat sami sebe lepšími a nazývají se demokraty. Implicitně tím tedy říkají, že ti druzí demokraté nejsou a dělí strany na demoblok a temnoblok… Je možné, že tím vyburcoval­i nerozhodnu­té voliče do boje proti Babišovi. To do politiky podle mě nepatří. Uvidíme, jak se to změní, až se budeme bavit o těch opravdovýc­h programový­ch věcech, až půjde z tlustého do tenkého.

Lídr

Byla kampaň letos férová?

Za mě nebyla. To, co se dělo na sociálních sítích a v médiích bylo mnohdy za hranou. Ti, co se pyšnili, že chtějí být lepší a dělat tu lepší politickou kulturu, se na tom nakonec podíleli nejvíce.

Vy jste ale přece také vedli kampaň zaměřenou proti Pirátům...

To si asi nerozumíme. My jsme říkali

lidem, ať nevolí Piráty, kteří například s ODS nemají nic společného, ale do koalice spolu chtějí jít. Od nich jsem pořád slyšel jen Babišova drahota, nebo Pandora Papers. Pokud nyní například jako jediní v Evropě zastavíme inflaci a budeme zlevňovat, tak před nimi smeknu klobouk a omluvím se.

Odejde Andrej Babiš z politiky?

To se musíte zeptat jeho.

Co znamenají výsledky parlamentn­ích voleb pro příští komunální volby v Praze?

Za mě je to hlavně vysvědčení Pražanů pro Piráty. Za tři roky vládnutí na radnici. Já osobně si velmi vážím všech preferenčn­ích hlasů, které jsem dostal, třebaže Praha není pro ANO přátelské prostředí a téměř zde nejde vyhrát. (nej)

 ?? ?? Hnutí ANO pražského lídra Patrika Nachera získalo 17,46 procenta.
Hnutí ANO pražského lídra Patrika Nachera získalo 17,46 procenta.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia