MF DNES

„Sněmovna pražské problémy nevyřeší“

-

Bývalý pražský primátor a poslanec Bohuslav Svoboda (ODS) obhájil svůj mandát.

„Lidé počítali s tím, že vyhrajeme, a chtěli vědět, co uděláme. Protože sami všichni chtěli změnu,“říká Svoboda.

PRAHA Co považujete jako bývalý pražský primátor za současné pražské problémy a co byste s nimi chtěl ve Sněmovně udělat?

Pražské problémy jsou obrovské. Problém je v tom, že Piráti, kteří jsou na parlamentn­í úrovni, mají určitou kvalitu a jsou pracovití. Zatímco pražští Piráti jsou velmi nekvalitní. To vidíme, když se podíváme na problémy s dopravou a výstavbou. Bohužel parlament do pražských problémů nemůže vstupovat.

Ale parlament může pomoci problémům Prahy například změnou stavebního zákona, který urychlí výstavbu nebo dostavbu Pražského okruhu, což zase pomůže Praze s dopravou...

Samozřejmě, to jsou věci, se kterými počítáme. Protože stavební zákon je nyní proti stavbám. Ale to je pomoc všem stavebníků­m, ne jenom Praze. I když ten problém je tam největší.

Podporujet­e dostavbu Václava Havla? Letiště

Ano, i když bydlím na Praze 6 a pro mé spoluobčan­y je to negativní informace. Bojí se přeletů. Přestože tam bydlím, hlasoval jsem pro to, aby se letiště rozšiřoval­o. Jsem přesvědčen, že to Praha potřebuje. Riziko křížících se drah, které teď máme, je veliké. (kbr)

 ?? ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia