MF DNES

Macek odhaluje Saturninov­u minulost

- Monika Zavřelová redaktorka MF DNES

PRAHA Zatímco v létě Miroslav Macek čtenářům dopřál v knize Záhada zamčeného pokoje dvanáct variací na slavné detektivní příběhy, na podzim se rozhodl znovu vrátit k oblíbenému Saturninov­i.

Ve svém třetí románu o slavném sluhovi z pera Zdeňka Jirotky se vydává do jeho minulosti a čtenáři odhaluje, jaký byl mladík i proč se dostal do služeb svého pána. Nakladatel­ství XYZ navíc slibuje, že bude v nové knize Saturnin se představuj­e odhaleno i to, proč se stal nositelem tak nezvyklého jména.

První oficiální pokračován­í Saturnina vydal Miroslav Macek v roce 2017 pod názvem Saturnin se vrací. Další pokračován­í Saturnin zasahuje zasazené do prostředí zasněženýc­h Orlických hor přišlo o tři roky později.

Pokračovat ve šlépějích Zdeňka Jirotky se Miroslav Macek rozhodl na základě nabídky nakladatel­e. „Je to svým způsobem trochu drzost,“komentoval tehdy své literární snažení v rozhovoru pro iDNES.cz. Zároveň však dodal, že nešlo odmítnout. Román Saturnin se představuj­e pokřtil v úterý Ladislav Špaček a Tomáš Sokol.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia