MF DNES

Německá škola v Praze otevírá studentům cestu do zahraničí

-

Více než polovina českých absolventů Německé školy v Praze jde po maturitě studovat do zahraničí, a to nejen na německé či rakouské univerzity do Vídně, v Mnichově, Hamburku, Heidelberg­u nebo do Berlína, ale také na další prestižní univerzity, jako je Cambridge, Yale nebo Oxford. A není to jen německá mezinárodn­í maturita, která jim otevírá dveře do celého světa. Škola podporuje samostatno­st, logické i kritické myšlení, týmovou spolupráci, ale i rozvoj individuál­ních potřeb studentů. Mezi studenty jsou tak i mezinárodn­í špičky v tenise, fotbale, golfu či v šachách. Jedinečnos­tí je, že studenti skládají maturitu po dvanácti letech školní docházky, tedy o rok dříve, než je v Česku běžné.

 ?? ?? Na Deutsche Schule Prag studenti absolvují maturitu už po 12 letech (1. stupeň základní školy je čtyřletý), tedy o rok dříve, než je v Česku běžné. Zkouška je uznávaná u nás i všude na světě.
Na Deutsche Schule Prag studenti absolvují maturitu už po 12 letech (1. stupeň základní školy je čtyřletý), tedy o rok dříve, než je v Česku běžné. Zkouška je uznávaná u nás i všude na světě.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia