MF DNES

Hvězdy, které zahynuly během natáčení

-

● 1965 Ruský herec Jevgenij Urbanskij při natáčení filmu Direktor utrpěl smrtelné zranění páteře, když se nákladní vůz, který řídil, na terénních vlnách převrátil na bok.

● 1967 Kameraman Raffael John Esposito a herečka Brenda Lee Meinsenhei­merová zemřeli při natáčení reklamy, když se uvolnila kamera na natáčecím autě před nimi a proletěla předním sklem.

● 1984 Herec Jon-Erik Hexum se při natáčení seriálu Cover Up střelil do hlavy rekvizitní zbraní, jež nešťastnou náhodou obsahovala ostrý náboj. Hexum si krátil čekání na další natáčení tím, že hrál ruskou ruletou s revolverem Magnum 44. Ihned po převozu do nemocnice zemřel.

● 1982 Při natáčení filmu Zóna soumraku se zřítil vrtulník. Vrtule usekla hlavu herci Vicovi Morrowovi.

● 1993 Brandon Lee (syn Bruce Leeho) byl při natáčení thrilleru Vrána, kde měl být zabit hlavní hrdina a jeho milenka, zasažen střelou ráže 0.44 Magnum z rekvizitní zbraně, v níž byl ostrý náboj.

● 2014 Při natáčení filmu Midnight Rider o americkém rockovém hudebníkov­i Greggu Allmanovi přejel nešťastnou náhodou asistentku kamery Sarah Jonesovou nákladní vlak. Produkce filmu nezajistil­a povolení filmovat na kolejích. Režisér snímku Randall Miller byl shledán vinným ze zločinu neúmyslnéh­o zabití a strávil za to rok ve vězení. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia