MF DNES

Stíhaný exposlanec Feri se měl pokusit o sebevraždu

-

Bývalý poslanec Dominik Feri, který čelí obvinění ze znásilnění, se patrně pokusil o sebevraždu. Záchranáři ho našli u něj v bytě se zraněním na zápěstí a břiše, ale při vědomí. Po nezbytném ošetření ho převezli do nemocnice.

Mluvčí pražské záchranky potvrdila, že v sobotu odpoledne vyjela sanitka do pražské Kubelíkovy ulice, kde má Feri byt. „Mohu vám potvrdit, že jsme zasahovali v Kubelíkově ulici na Žižkově. Byla tam naše záchranářs­ká lékařská posádka a také inspektor,“sdělila na dotaz MF DNES mluvčí záchranné služby hlavního města Prahy Jana Poštová.

„Spolupraco­vali jsme na tomto případu také s policií. Muž, který utrpěl zranění, byl po celou dobu při vědomí. Záchranáři jej ošetřili, zajistili a poté transporto­vali do nemocnice k další péči,“pokračoval­a.

„Volajícím nebyl pacient,“dodala. Podle informací MF DNES záchranáři vyjížděli k sebevraždě a na místě našli muže s bodnořezný­mi poraněními. Zřejmě šlo o podřezané levé zápěstí a břicho. Policie případ vyšetřuje a zatím nesdělila další podrobnost­i.

Policisté na místě

„Policie byla na místě jako asistence, kdy na základě oznámení na linku 112 byli vysláni záchranáři i policisté. Je to standardní postup, kdy například záchranáři chtějí naši asistenci, tak ji poskytneme. Z důvodu asistence při otevírání bytu to určitě nebylo,“sdělil MF DNES mluvčí pražských policistů Jan Rybanský.

„Pokud záchranáři usoudí, že by chtěli, aby na místě byli i policisté, přijedeme s nimi současně a jdeme do bytu spolu. Na místě jsou stále kriminalis­té a událost se prověřuje. Důležité je, že záchranáři přijeli včas k člověku, který potřeboval pomoc,“doplnil policejní mluvčí v sobotu večer.

Hrozba vězení za znásilnění

Policie Feriho trestně stíhá za sexuální obtěžování a znásilnění. Deník N a A2larm přišly s vážným obviněním ze strany dívek, u kterých se měl brutálně dožadovat sexu navzdory tomu, že ony nechtěly.

Pokud by Feri byl odsouzen, hrozilo by mu až 12 let vězení. Je totiž stíhaný i pro trestný čin znásilnění spáchaného na dítěti. V tomto případě bylo podle policie oběti 17 let.

„Přeji mu uzdravení, nejen fyzické. Zaslouží-li si trest, ať ho dostane a ať si ho odpyká. Ale také si zaslouží druhou šanci. Je mu 26 let,“reagoval na Twitteru na zprávu o Feriho zranění jeho bývalý spolustran­ík z TOP 09 Miroslav Kalousek.

Před dvěma týdny mluvčí pražského zastupitel­ství Aleš Cimbala informoval, že bývalý politik neuspěl se svojí stížností proti zahájení trestního stíhání ze znásilnění. Feri tehdy na dotaz iDNES.cz reagoval, že své jméno očistí. „U většiny nařčení jsem doposud prokázal, že jsou nepravdivá, a policie je odložila. A to včetně těch, která mediálně nejvíc rezonovala. Jsem přesvědčen, že se mi to podaří i u zbytku,“napsal v SMS zprávě.

Policisté Feriho začali prověřovat poté, kdy jej loni na jaře několik žen v médiích obvinilo ze sexuálního nátlaku, obtěžování a násilí. Feri, který měl mimořádně hodně příznivců u mladé generace, následně rezignoval na poslanecký mandát, skončil v TOP 09 a stáhl se z veřejného života. Odmítl tvrzení, že se dopustil sexuálního násilí, ale omluvil se za „nevhodné“či „nepatřičné“chování. (tma)

 ?? Foto: Instagram D. Feriho ??
Foto: Instagram D. Feriho
 ?? ?? Bývalá hvězda internetu Exposlance Dominika Feriho sledovaly na síti statisíce mladých, jejichž názory mnohdy ovlivňoval.
Bývalá hvězda internetu Exposlance Dominika Feriho sledovaly na síti statisíce mladých, jejichž názory mnohdy ovlivňoval.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia