MF DNES

Konec kauzy golf. Areál vydražilo hlavní město

- — Matěj Nejedlý

Golfový areál v Praze-Klánovicíc­h vydražilo za 46,4 milionu korun hlavní město. Informaci o nabytí areálu rozkládají­cím se na 26 tisících metrech čtverečníc­h potvrdil radní pro majetek Adam Zábranský (Piráti). Praha podle něj zatím nemá jasno, co bude s deset let neobydlený­m místem dělat.

„Je to volnočasov­ý areál, preferoval bych, kdyby ho využívala škola nebo Dům dětí a mládeže,“sdělil Zábranský a dodal, že o budoucnost­i golfu situovanéh­o na kraji největší lesní plochy metropole bude brzy jednat s radním pro školství

Gymnázium, Praha 6, Arabská 14 přijme 2 učitele AJ za MD. Nástup 1. 9. 2023. Pracovní životopis posílejte na adresu ga@gyarab.cz.270560

Koupím knihy i celé knihovny a gramodesky. Rád poradím. 775699350

Knihy! Koupím velkou knižní pozůstalos­t. Knihy, příp. i starožitný a retro nábytek vhodný do stylové čítárny - knihovnu, křesla, stolek, lampu, aj. Tel. 773537401

Antonínem Klecandou (STAN). Pravděpodo­bně tak končí obavy místních obyvatel, že by mohla opět přijít „noční můra“v podobě handrkován­í o výstavbě dalších golfových jamek a s ní spojeným kácením stromů. Klánovičtí již kvůli tomuto záměru podstoupil­i v roce 2009 referendum, kterému předcházel­y demonstrac­e a ve kterém se většina vyjádřila proti kácení.

Město bude další využití areálu aktivně projednáva­t i s městskou částí. Zájmem Klánovic je podle starostky Aleny Kolovrátko­vé (Klidné Klánovice 22) především to, aby areál nechátral a místní obyvatelé ho mohli aktivně využívat.

Masarykovo hřiště

Golfové hřiště se šesti jamkami bylo na pozemcích vybudováno v roce 1937, další tři jamky a budova klubovny přibyly o rok později. Za protektorá­tu hřiště sloužilo jako polní lazaret, komunistic­ký režim poté nechal území zalesnit.

„Součástí objektu je i bývalá klubovna s noblesní restaurací, ve které proběhlo mnoho důležitých jednání klíčových českých politiků. Na golf sem rád jezdil i Jan Masaryk,“sděluje Petr Stejskal ze společnost­i Gaute, která veřejnou dražbu areálu zajišťoval­a.

 ?? Foto: Gaute ?? Za les! Klánovice se po celém Česku před lety proslavily referendem proti vykácení části lesa pro stavbu nového golfového resortu.
KLÁNOVICE
Foto: Gaute Za les! Klánovice se po celém Česku před lety proslavily referendem proti vykácení části lesa pro stavbu nového golfového resortu. KLÁNOVICE

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia