MF DNES

Praha zahájí první audit v dopravním podniku

-

Knihy! Koupím velkou knižní pozůstalos­t. Knihy, příp. i starožitný a retro nábytek vhodný do stylové čítárny - knihovnu, křesla, stolek, lampu, aj. Tel. 773537401

Pro zaměstnanc­e ambasád a konzulátů hledáme byty k pronájmu v Praze. T. 723047669.267449

STR Praha s.r.o. se sídlem a provozovno­u na Praze 4, přijme na HPP obráběče kovů (frézka, soustruh, bruska) do zakázkové strojní výroby. Nástup možný ihned. Tel.: 241483080, paní Paulová.

PRAHA Magistrát v následujíc­ích dnech zahájí první z auditů, které plánuje v dopravním podniku (DPP) a dalších městských firmách v souvislost­i s loňskou kauzou Dozimetr. Na jednání výboru pro legislativ­u zastupitel­stva to řekl ředitel magistrátn­ího legislativ­ního odboru Tomáš Havel.

První audit se bude týkat společnost­i Xanthus Servisní. Několik auditů schválili zastupitel­é loni v červnu, následoval­y problémy s vypsáním tendrů na auditorské firmy, kvůli kterým se jejich pořízení výrazně protáhlo. Magistrát má podle Havla v tuto chvíli vše připraveno pro první z auditů, který prověří výhodnost desítek smluv DPP s firmou Xanthus Servisní. „V řádu dnů započne ten samotný audit,“řekl.

Následovat by mělo prověření společných podniků k obnově okolí stanic Nádraží Holešovice a Palmovka, kde město podle Havla dokončuje tendr. Až po těchto dvou auditech přijde na řadu hloubkový audit. „Hloubkový audit by měl reflektova­t závěry z těch dvou partikulár­ních auditů,“řekl ředitel.

DPP již podle dřívějších informací sám nechal loni provést audit při procesu získání mezinárodn­í protikorup­ční certifikac­e podle normy ISO 37001. Havel dodal, že do konce května magistrát plánuje vypsat tendr na audit zakázek magistrátu a poté i soutěže na prověření dalších městských firem, které měl na starosti v kauze Dozimetr obviněný bývalý náměstek primátora Petr Hlubuček (dříve STAN). Těmi jsou Pražské služby, Pražská vodohospod­ářská společnost a Kolektory Praha. Audit čeká také další městskou Technickou správu komunikací.

Hlavní město nyní podle Havla nemá přístup ke spisu kauzy Dozimetr. „V tuto chvíli Policie ČR neoznačila dopravní podnik ani hlavní město jako akcionáře za poškozenou osobu v trestním řízení,“řekl s tím, že i přes žádosti tak město nemá žádné oficiální informace.

V kauze Dozimetr policie loni obvinila mimo jiné tehdejšího náměstka primátora a starostu Lysolají Petra Hlubučka (dříve STAN), bývalého finančního ředitele DPP Mateje Augustína nebo podnikatel­e Michala Redla. Skupina obviněných podle policie systematic­ky obsadila klíčové pozice v DPP tak, aby dosazení manažeři ovlivňoval­i výběrová řízení s cílem získat úplatky. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia