MF DNES

Na Comic-Con přijede kromě jiných i Bobby z Dallasu

- — Jindřich Göth

Pátý ročník Comic-Conu obsadí ve dnech 5. až 7. dubna 2024 pražské O2 universum. Kromě hvězd ze seriálu Červený trpaslík nebo filmu Terminátor 2: Den zúčtování na návštěvník­y čeká obří socha Všemocného Bowsera ze světa Super Maria, postavená z lega.

Čtyřtunová skulptura bude navíc pohyblivá, což z ní činí interaktiv­ního parťáka pro fanoušky všech věkových kategorií.

„Máme velkou radost, že se nám podařilo sochu dojednat. Je to možné až letos, kdy poprvé využíváme halu A, což je jediné místo, které Všemocného Bowsera pojme,“říká Pavel Renčín, marketingo­vý ředitel společnost­i Active Radio, která Comic-Con spolupořád­á.

Přijede zlý Terminátor

Jedním z hvězdných hostů letošního ročníku bude herec Robert Patrick, který proslul rolí T-1000, hlavního záporáka ve filmu Terminátor 2: Den zúčtování. Hrál také v hororu Fakulta režiséra Roberta Rodrigueze, v druhé Smrtonosné pasti a aktuálně je k vidění v seriálu Jack Reacher.

„V seznamu hostů přibyla i další jména, na která jsme pyšní. Ať už je to Paul McGillion čili Dr. Carson Beckett z Hvězdné brány: Atlantida, či Brendan Wayne, který hraje Dina Djarina v seriálu Mandaloria­n a zopakuje si ji v chystaném filmu,“jmenuje programový ředitel festivalu Václav Pravda.

Zázračná i osudná sprcha

Již dříve bylo avizováno, že se letošního Comic-Conu zúčastní britský komik Chris Barrie, jehož životní rolí je veškerá nařízení a řády milující neschopa Arnold Rimmer ze sci-fi britcomu Červený trpaslík.

Chybět nebude ani jeho parťák z těžařské lodi Červený trpaslík, Craig Charles neboli Dave Lister. Santusák, opilec, brilantní kytarista (to si ovšem myslí jen on sám) a milovník indického jídla. Dorazí také americký herec Patrick Duffy, kterého známe jako Bobbyho Ewinga z mýdlové opery Dallas a také jako Franka Lamberta ze sitcomu Krok za krokem, což je jeden ze symbolů 90. let na televizníc­h obrazovkác­h.

Klade-li si někdo otázku, co má Patrick Duffy společného s fantastiko­u, stačí vzpomenout na slavnou sprchovou scénu „zmrtvýchvs­tání“zmíněného miláčka divaček Bobbyho Ewinga v Dallasu. Čili svým způsobem pravý opak ikonické sprchové scény v Hitchcocko­vě Psychu.

Skřet a nové záhady

Dále bude na letošním Comic-Conu přítomen Kevin Sorbo, seriálový Herkules a filmový Kull Dobyvatel, nebo Warwick Davis, kterého známe jako profesora Kratiknota a skřeta Griphooka z Harryho Pottera.

Z tuzemských hostů jmenujme komiksové autory Štěpánku Jislovou, Jonáše Ledeckého, Michala Suchánka, Nikkarina nebo Dana Černého. Domácí herecký cech budou zastupovat Jiřina Bohdalová, Václav Vydra, Pavel Zedníček, kromě jiného dabér Patricka Duffyho v seriálu Krok za krokem, nebo Miroslav Donutil, který představí nový mysteriózn­í seriál z produkce TV Nova Záhadné případy.

 ?? Foto: archiv ?? Přehlídka Comic-Con přivítá i herce Patricka Duffyho.
Foto: archiv Přehlídka Comic-Con přivítá i herce Patricka Duffyho.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia