MF DNES

Pan Otravný? Tentokrát ve stínu obránce

-

Zase druhé utkání tradiční série, zase výsledek 3:2 po prodloužen­í. Před rokem fanoušci Sparty v pražské O2 areně trpěli, když rozhodl třinecký útočník Daniel Voženílek. Ten během včerejšího večera Pražanům znovu připomněl noční můry z loňského čtvrtfinál­e. Avšak tentokrát v semifinále nepochodil. Dvěma góly jej zastínil Michal Moravčík.

Příběh obránce, který čtvrtfinál­e proti Liberci po ošklivém nárazu na mantinel opouštěl na nosítkách, dostal nebývalé grády. Vždyť v sezoně doposud dal jen tři góly, teď ale stihl hned dva za jeden večer. Skóre duelu načal a také uzavřel. Že by klíčový moment série? Místo vyrovnanéh­o stavu odskakují Pražané do trháku. A nepříjemné vzpomínky na Voženílka prozatím mizí.

Křídelník Ocelářů loni tak moc trápil Pražany až do jejich vyřazení v šestém zápase a stal se nejlepším hráčem play off. Teď se znovu ukázal. Provokoval fanoušky, souboje pro něj nekončily ani přerušením hry a ještě přispěl bodově.

Ani neuznaný gól zkraje druhé třetiny jej neodradil. Zakrátko už ztichlou halu pobízel boucháním do plexiskla a přiložením ruky k uchu. „Neslyším vás!“signalizov­al tribunám po už regulérní brance z 26. minuty. Když navíc vzápětí zakončil svůj únik Libor Hudáček, zdálo se, že obhájci titulu si náskok udrží.

Kdyby Filip Chlapík osm sekund před koncem základní hrací doby šťastně neplácl do puku. Jinak by nevynikla Moravčíkov­a rána, která Spartě v čase 77:31 vynesla druhý bod v sérii. A také trochu klidu. Ale jen trochu, Voženílek a spol. ještě určitě zazlobí. (dahu)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia