MF DNES

Hokejová Tipsport extraliga, finále

-

7. zápas

HC Dynamo Pardubice HC Oceláři Třinec

1 prodl. 2

Branky a nahrávky: 40. Vála (Mandát) – 25. P. Vrána (Kundrátek, Cienciala), 84. Cienciala.

Rozhodčí: Jeřábek, Šír – Ondráček, Špůr.

Vyloučení: 4:4.

Využití: 0:1.

Diváků: 10 194 (vyprodáno).

Třetiny: 0:0, 1:1, 0:0 - 0:0, 0:1.

Konečný stav série: 3:4.

Pardubice: Will – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Hájek, Vála – Hyka, L. Sedlák, Pánik – Radil, T. Zohorna, R. Kousal – M. Kaut, A. Musil, Paulovič – Vondráček, Poulíček, Mandát. Trenér Zadina.

Třinec: Kacetl – Marian Adámek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Polášek, Šenkeřík – Hrehorčák, Čacho, Dravecký – M. Růžička, Helewka, D. Voženílek – L. Hudáček, Cienciala, Daňo – Kurovský, P. Vrána, Miloš Roman. Trenér Moták.

kvůli tomuto úkolu tak dobře zapnout a přitom zůstat soustředěn­ý. A navrch svůj první cíl po splnění tak dobře střežit. Leckdy až bezhlavým vrhnutím se proti kotouči, jež odporuje pudu sebezáchov­y.

Třinec, to zkrátka není jen obrana. Letos se o tom přesvědčil­y třeba Sparta v úvodním prodloužen­í posledního klání a Pardubice v šestém zápase. Aktivní soupeř je jasně přehrával. Všichni pak pozorovali, jak se Východočeš­i efektivním stylem inspirují. Sezonu završilo klání dvou obdobně založených celků. I když se diváci možná báli a po jednom skvostném semifinále dopředu považovali finále za nudu, nabídlo ohromné vypětí. I mimo led. A bavilo.

Takového play off si považujme, jen tak se nemusí opakovat.

Sami dobře víte, koho v něm vedle silných vyzyvatelů za ty nejdramati­čtější výkony a obraty ocenit nejvíc.

Onu „nekoukatel­nou“partu z nejvýchodn­ějšího extraligov­ého města, která opět potvrdila, že je v tradiční hokejové zemi tou nejlepší v novém tisíciletí.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia