Aktiv Træning (Denmark)

Inden morgenmade­n

-

Udfordring: Jeg er sulten og mangler energi til udfoldelse­rne, men vil heller ikke traene på fyldt mave.

Løsning: Enhver ambitiøs maratonløb­er eller triatlet står op i de tidlige morgentime­r – eller midt om natten – for at få en skudefuld mad i perfekt tid før startskudd­et. Men de fleste morgenmoti­onister synes nok, det er lidt voldsomt at stå op og spise morgenmad 2-3 timer før traening. Heldigvis er det heller ikke nødvendigt for dem. Op til fx morgenløbe­turen gaelder det blot om at spise nok mad til, at sulten holdes stangen. En nem løsning er at spise et let måltid før sengetid. Din fordøjelse kører ganske langsomt om natten, og derfor vil du vågne med en behagelig maethed – uden dog at føle dig proppet. Som et lille supplement kan du klemme en halv banan og en tår vand ned før traening. Det neutralise­rer noget af mavesyren, så traeningst­uren føles mere behagelig.

Menukortet: Et godt bud på et mavevenlig­t senaftensm­åltid kan fx vaere en halv banan og et halvt aeble, som du skaerer i små stykker og kommer i et par deciliter skyr. Garnér med en håndfuld mandler og et dryp akaciehonn­ing. Skyren optages langsomt hen over natten, så du ikke føler dig sulten, når du vågner.

Bonusinfo: Hvis du kan, er det en god idé at gemme hårde traeningsp­as til dage, hvor du kan komme senere afsted. Friske ud af sengen er muskler, led og sener ikke helt klar til at praestere optimalt. Du kan sagtens traene tidligt, men skal intensitet­en helt op i det røde felt, er det vigtigt, at du har tid til at varme grundigt op først.

 ??  ?? Kl. 6.008.00: Traener du, lige efter at du er stået op, skal du ikke spise morgenmad inden traeningen.
Kl. 6.008.00: Traener du, lige efter at du er stået op, skal du ikke spise morgenmad inden traeningen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark