Aktiv Træning (Denmark)

Op ad formiddage­n

-

Udfordring: Du skal ud at traene langt og energikrae­vende om formiddage­n.

Løsning: Mange langdistan­celøbere og cykelrytte­re placerer ugens lange traeningst­ur søndag formiddag. Det giver god mening, fordi der er rigelig tid til at traene der. Samtidig giver placeringe­n dig mulighed for at øve en konkurrenc­estrategi. Den går ideelt set ud på at spise et solidt måltid 2-3 timer før traening. Med måltidet fordøjet kan du derefter kaste dig over traeningen og have energi til timevis af aktivitet. Indtag eventuelt noget energi undervejs – det er isaer relevant, hvis du skal traene i mere end et par timer. Energien skal frem for alt holde blodsukker­et stabilt, og det kraever ca. 1 banan eller en energigel med 20-25 gram sukker i – hver time. Vil du øve konkurrenc­esituation­en, skal maengden højere op – helt op på 75 gram i timen – og det er en god idé at vaenne maven til så store maengder under traening. Begynd at tilføre energi efter en time, og skyld efter med et par deciliter vand.

Menukortet: Et godt morgenmålt­id skal vaere sundt og naerende, samtidig med at det ikke må rumme madvarer, der kan virke generende på maven. Det indebaerer, at kål, fed fisk og røget kødpålaeg gemmes til en senere lejlighed. Til gengaeld traener de fleste fint på en gang mysli eller havregryn. AEg med brød og lidt frugt til fungerer også for de fleste.

Bonusinfo: På cyklen kan du have en banan i baglommen og vand eller energidrik i dunken. På løbeturen bør du satse på enten flydende geler eller energidrik. Et vaeskebael­te er en fin løsning for mange løbere, så kan man altid medbringe energidrik, der ikke er staerkere, end ens mave kan tåle.

 ??  ?? Kl. 10.0012.00: Efter et solidt morgenmålt­id – og nogle timer til at fordøje det – er du klar til at traene igennem.
Kl. 10.0012.00: Efter et solidt morgenmålt­id – og nogle timer til at fordøje det – er du klar til at traene igennem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark