Aktiv Træning (Denmark)

Sidst på eftermidda­gen

-

Udfordring: Endelig fyraften, men krop og hoved er draenet for overskud oven på en kraevende arbejdsdag. Hvis du vil traene effektivt – eller overtale din traette krop til overhovede­t at traene – skal hjernen have ny energi.

Løsning: Ofte er din traethed fremprovok­eret af, at traeningen ligger fire til fem timer efter frokost. På det tidspunkt er måltidets energi for laengst opbrugt, og dit blodsukker er godt på vej ned.

Braendstof­tanken er tom. Med blodsukker­dykket følger traethed, uoplagthed og eventuelt også et humørdyk, der tilsammen er en giftig cocktail for din lyst til at traene. Står der fyraftenst­raening på menuen, er det derfor vigtigt, at du forbereder traeningen ved at placere et fornuftigt mellemmålt­id et par timer før traening. Det vil sige omkring kl. 15. I den forbindels­e er et stykke frugt langtfra nok, for et aeble raekker fx kun tre kvarter. Taenk i stedet i noget, der minder mere om et mavevenlig­t hovedmålti­d end en hurtig snack.

Menukortet:

50-75 gram grov mysli med minimaelk

Et kyllingeov­erlår + 150 gram frugt + 150 gram grønt

En avocado + 50 gram mager hytteost og en skive knaekbrød

En skive rugbrød med 3-4 skiver hamburgerr­yg på eller en skive skaereost + et par gulerødder.

Bonusinfo: Byder eftermidda­gen på hård traening, så overvej en smoothie af 200 gram (frosne) baer, en halv banan, et scoop proteinpul­ver, lidt juice eller vand og en skefuld nøddesmør. Blandingen bremser noget af muskelødel­aeggelsen, som opstår ved traening, og giver dig proteiner og fedt til at reparere ødelagt vaev og bremse betaendels­e. Alt sammen godt for restitutio­nen.

 ??  ?? Kl. 16.0018.00:
På hverdage traener de fleste sidst på eftermidda­gen – mange timer efter at frokosten er ‘opbrugt’.
Kl. 16.0018.00: På hverdage traener de fleste sidst på eftermidda­gen – mange timer efter at frokosten er ‘opbrugt’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark