Aktiv Træning (Denmark)

Efter aftensmade­n

-

Udfordring: Et taetpakket kalender tillader dig først at traene efter aftensmade­n. Men det når jo at blive midnat, inden du er faerdig, hvis du skal nå at fordøje din aftensmad. Og hvad med restitutio­nsmåltidet?

Løsning: Den rette løsning afhaenger til en vis grad af, hvad der skal traenes. Står den på rolig cykling eller styrketrae­ning, kan du spise ret taet på traening og fordøje maden, mens du er i gang.

Skal pulsen skrues i vejret, dur det dog ikke, så må du i stedet nøjes med et let aftensmålt­id. Spis kun en halv tallerken mad, og tyg grundigt på hver eneste bid. Derved fordøjes maden hurtigere. Så laenge der ikke ligefrem står intensive intervalle­r på programmet, bør du kunne traene en times tid efter dette lette måltid. Når du kommer hjem, tager du et bad, slapper en smule af og spiser herefter en portion mere af aftensmade­n, som du har gemt. Den maetter og sparker gang i restitutio­nen.

Bonusinfo: Mange har svaert ved at sove umiddelbar­t efter hård traening. Det skyldes en kombinatio­n af stresshorm­oner udskilt under traening, øget kropstempe­ratur og potentielt lyset fra traeningsl­okalet, der udraderer søvnhormon­erne. Et varmt bad og et godt måltid kan hjaelpe. Drik eventuelt et glas juice til. Cvitamin mindsker kroppens udskillels­e af stresshorm­onet kortisol og gør det lettere at falde i søvn. Du kan fremme søvnbooste­t yderligere ved at drikke et krus koffeinfri kaffe. Kaffen indeholder en naturlig udgave af søvnhormon­et melatonin.

Døjer du med kramper, er det også vaerd at overveje at rehydrere på en halv liter vand tilsat en brusetable­t med elektrolyt­ter. Mangel på salte kan give uro og kramper i musklerne.

 ??  ?? Kl. 20.0022.00: Tillader en taetpakket dag dig først at traene efter aftensmade­n, bør du dele din spisning i to.
Kl. 20.0022.00: Tillader en taetpakket dag dig først at traene efter aftensmade­n, bør du dele din spisning i to.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark